Ύδρα: Ένα γκράφιτι-μήνυμα για την Ειρήνη στον κόσμο

Ο νεαρός καλλιτέχνης Άκης Κορωνάκης (AkisK) ανέλαβε να δημιουργήσει το έργο αυτό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, η πρωτοποριακή πρωτοβουλία των ΓΑΚ/Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας για τη δημιουργία ενός τεράστιου γκράφιτι 2 Χ 6 μ., αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ειρήνη.

Ο νεαρός καλλιτέχνης Άκης Κορωνάκης (AkisK), φοιτητής αρχιτεκτονικής, ζωγράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ανέλαβε να δημιουργήσει το έργο αυτό εμπνευσμένος από τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της ανθρώπινης επιθυμίας για Ειρήνη στον Κόσμο.



Από τις 10 το πρωί όταν «μπήκε η πρώτη πινελιά» έως τις 10 το βράδυ όταν και υπογράφηκε τελειωμένο πλέον το έργο από τον καλλιτέχνη, στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου του ΓΑΚ/ΙΑΜΥ είχε στηθεί μία ζεστή και πολυπρόσωπη γιορτή για την Παγκόσμια Ειρήνη με ανάλογα τραγούδια αλλά και κέρασμα στα τραπεζάκια τα οποία είχαν στηθεί στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.



Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του ΓΑΚ/ΙΑΜΥ συμπληρώθηκε με μικρούς και μεγάλους φίλους που ζωγράφισαν και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον πόθο της Παγκόσμιας Ειρήνης στην πίσω πλευρά του έργου.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός με την πρεσβυτέρα του Παναγιώτα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βούλγαρης, ο π. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του Ράννα, η Λιμενάρχης Ύδρας, Πλωτάρχης ΛΣ, Μαρία Σπηλιοπούλου, η ξενοδόχος Τζένη Σοφιανού, ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Άγγελος Διαμαντόπουλος, οι γονείς του καλλιτέχνη Πάνος Κορωνάκης και Μαίρη Μπατζίνη, ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Αλέξανδρος Τζώνης με τη σύζυγο του αρχαιολόγο Liane Lefaivre, ο αρχιτέκτονας εικαστικός Αλέξανδρος Κριεζής, η δημοσιογράφος Έφη Μιχάλαρου και πολλοί εκλεκτοί συμπατριώτες μας Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας, Έλληνες και ξένοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση ζήτησε ο εισαγγελέας - «Εφεραν το παιδί μας νεκρό» λέει η γιαγιά της 8χρονης

Τα κίνητρα και η ψυχολογία των 14χρονων εφήβων που συνελήφθησαν για εμπρησμό στη Γλυφάδα - Μιλά η Αλεξάνδρα Καππάτου

Ισραηλινοί και Ουκρανοί διακινούσαν ναρκωτικά με τροχόσπιτα, ιστοπλοϊκά και... μπιτόνια στο Ισραήλ μέσω Ελλάδος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr