Αντώνης Κοντρογιάννης: «Η δημιουργία του έφιππου ανδριάντα του Μ.Αλέξανδρου στην Λ. Αμαλίας διήρκησε 32 χρόνια»

Από την Κυριακή 30 Ιουνίου μέχρι και τον Οκτώβριο, το FougaroArtCenter και το Μουσείο Μπενάκη συνδιοργανώνουν μία μεγάλη έκθεση στο Ναύπλιο αφιερωμένη στο έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά και στον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το εμβληματικό αυτό έργο βρίσκεται από το 2019 στη συμβολή των οδών Βασ. Όλγας και Βασ. Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας. Με αυτή την αφορμή ο επιμελητής της έκθεσης μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του FOUGAROARTCENTER με το Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση με τίτλο «Γιάννης Παππάς: αναζητώντας τον Αλέξανδρο» εστιάζει στη δημιουργική διαδικασία της υλοποίησης του αριστουργηματικού γλυπτικού συνόλου, που διήρκεσε 32 χρόνια. Με τις πρώτες δοκιμές του Γιάννη Παππά να ξεκινούν το 1941, το έργο χυτεύτηκε σε μπρούντζο το 1973.

Στην έκθεση αυτή, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να ακολουθήσει τη μακρά διαδρομή ολοκλήρωσης του γλυπτού μέσα από σχέδια, μελέτες, προπλάσματα, φωτογραφίες και τεκμήρια από το αρχείο του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά, με τον μεγαλύτερο όγκο των εκθεμάτων να μην έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr