Banksy: Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου αφαίρεσε το τελευταίο έργο του

Banksy: Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου αφαίρεσε το τελευταίο έργο του

Ήταν το ένατο και τελευταίο κομμάτι μιας σειράς έργων με θέμα τα ζώα 

bansky
Το έργο τέχνης στον ζωολογικό κήπο απεικόνιζε έναν γορίλα που κρατούσε μέρος ενός ρολού που επέτρεπε στα πουλιά και σε ένα θαλάσσιο λιοντάρι να διαφύγουν.

Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου δήλωσε ότι αφαίρεσε το έργο του Banksy το βράδυ της Παρασκευής για να το συντηρήσει και να επαναφέρει την είσοδο του ζωολογικού κήπου σε πλήρη λειτουργία, αφού οι επισκέπτες συνέρρευσαν για να το δουν επί πέντε ημέρες την περασμένη εβδομάδα. Αντικαταστάθηκε με ένα αντίγραφό του και μια πινακίδα που έλεγε: «ο Bansky ήταν εδώ» (Banksy woz ere). 

Η Kathryn England, επικεφαλής της λειτουργίας του ζωολογικού κήπου, δήλωσε: «Ο Bansky είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του ζωολογικού κήπου. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη χαρά που έχει ήδη δώσει αυτό το έργο τέχνης σε τόσους πολλούς, αλλά κυρίως, είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στον Banksy, που έβαλε την άγρια ζωή στο προσκήνιο. Αυτό έχει γίνει μια σημαντική στιγμή στην ιστορία μας, την οποία επιθυμούμε να διαφυλάξουμε κατάλληλα».

Δείτε φωτογραφίες:
bansky4
bansky3
bansky2
bansky1
Κλείσιμο
Ο ζωολογικός κήπος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τι θα κάνει με το έργο τέχνης, σύμφωνα με το Sky News.

Οι εικασίες σχετικά με το νόημα της τοιχογραφίας με σπρέι ποικίλλουν από εκείνους που σχολίαζαν ότι πρόκειται για ένα «μήνυμα κατά των ζωολογικών κήπων» μέχρι άλλους που την αποκαλούσαν «φόρο τιμής στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου».

Τα πρόσφατα έργα του Banksy με θέμα τα ζώα έχουν συμπεριλάβει μια κατσίκα, ελέφαντες, πιθήκους, έναν λύκο, πελεκάνους, μια γάτα, πιράνχας και έναν ρινόκερο.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο Κορλεόνε στη Σικελία μετά την «προκλητική» ανάρτηση του γιου ενός διαβόητου αρχιμαφιόζου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ με κακοκαιρία εξπρές για 48 ώρες - Χαλάζι και κεραυνοί, ποιες περιοχές επηρεάζονται


Θρήνος για τα τρία παλικάρια που χάθηκαν στο τροχαίο στα Χανιά, σήμερα οι κηδείες τους - Παραμένει στη ΜΕΘ η 22χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης