Πέτρος Μάρκαρης: «Έχουμε εξαφανίσει από τη νέα γενιά όλες τις αξίες πλην του χρήματος»

Κυκλοφόρησε το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του με τίτλο «Η βία της αποτυχίας» εκδ. Κείμενα - Με αυτή την αφορμή ο κορυφαίος συγγραφέας μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου

Τόνισε για μια ακόμη φορά ότι για να γράψει ένα μυθιστόρημα πρέπει να γίνει «έξαλλος» με κάποιο γεγονός . Είπε χαρακτηριστικά : «Με κάνει έξαλλο να είναι σήμερα η μόνη άξια το χρήμα». Αναφερόμενος δε στη υπόθεση του βιβλίου είπε πως , η Αθήνα αλλάζει όψη κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες και η βία εξαπλώνεται ανάμεσα στους νέους. Η δολοφονία ενός καθηγητή οικονομικών της ΑΣΟΕ μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου φέρνει τον διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Κώστα Χαρίτο και την αστυνόμο Αντιγόνη Φερλέκη αντιμέτωπους με μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Οι φοιτητικές διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με την αστυνομία βοηθούν τους δράστες να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η δολοφονία ενός γραμματέα μέσης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας που ακολουθεί και η σύνδεση των δύο φόνων περιπλέκει την έρευνα για την εξιχνίασή τους. Τέλος τόνισε πως η κοινωνική κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα δίχαζε τους νέους μεταξύ επιτυχημένων και αποτυχημένων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr