Ηρώδειο: Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» που καταχειροκροτήθηκε στην Επίδαυρο ανεβαίνει στην Αθήνα

Σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Τιμοφέι Κουλιάμπιν, με ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών

Μία από τις πιο συναρπαστικές παραστάσεις, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στα φετινά Επιδαύρια, ενώπιον 15.000 θεατών, η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Τιμοφέι Κουλιάμπιν, με πρωταγωνιστές τους Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκο Ψαρρά, Ανθή Ευστρατιάδου, Νικόλα Παπαγιάννη, Δημήτρη Παπανικολάου και Θάνο Τοκάκη, έρχεται στην Αθήνα. Θα φιλοξενηθεί 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στο κοινό να την παρακολουθήσει.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης στην Επίδαυρο συγκίνησε τους θεατές στέλνοντας ένα επίκαιρο αντιπολεμικό μήνυμα. Η σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Κουλιάμπιν, γεμάτη σασπένς, συναίσθημα, χιούμορ και δυναμισμό δημιούργησε μια ατμόσφαιρα επιβλητική, ενώ οι ερμηνείες των εκλεκτών ηθοποιών μάγεψαν τους θεατές.

Μια τυραννική χώρα επιτίθεται εναντίον μιας χώρας που ζητά την ανεξαρτησία της. Για να ξεκινήσει ο πόλεμος χρειάζεται μια αδιανόητη θυσία: ένας πατέρας πρέπει να δολοφονήσει την κόρη του. Οικογενειακή προδοσία και αμείλικτη εξουσία περιπλέκονται στη σκηνή κάτω από ένα σύγχρονο πλαίσιο που θυμίζει πολύ την πραγματικότητα που ζούμε.



Ειδήσεις σήμερα:


Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός από τη Ρωσία από την έναρξη της σύγκρουσης - Δείτε βίντεο

Σαντορίνη: Εξαντλημένο γαϊδουράκι κατέρρευσε από το βάρος του φορτίου που κουβαλούσε - Φωτογραφίες

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Η ένδοξη προπονητική καριέρα, τα ροζ σκάνδαλα και η άνιση μάχη με τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr