Οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτεμβρίου: Από Αρβανιτάκη, Μάλαμα και Μποφίλιου μέχρι Βίσση, Βανδή και Οικονομόπουλο

Το protothema.gr επέλεξε και σάς προτείνει τις πιο δυνατές αθηναϊκές μουσικές βραδιές

Αφού γύρισαν την Ελλάδα, πλημμυρίζοντάς την με ρυθμούς και μελωδίες, απ΄ άκρη σ’ άκρη της, οι Έλληνες ερμηνευτές και τραγουδοποιοί επιστρέφουν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν, πανηγυρικά, το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι. Ολόκληρη η πρωτεύουσα, από το πλήρως αναδιαμορφωμένο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, το Ηρώδειο και την Τεχνόπολη, μέχρι το Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, το Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης και το Κατράκειο της Νίκαιας θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια σκηνή απ’ όπου θα παρελάσουν πλήθος μεγάλων ονομάτων διαφόρων ειδών του ελληνικού τραγουδιού, από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σωκράτη Μάλαμα μέχρι την Άννα Βίσση, τη Δέσποινα Βανδή και τον Νίκο Οικονομόπουλο. Το protothema.gr επέλεξε και σάς προτείνει τις πιο δυνατές μουσικές βραδιές του Σεπτεμβρίου.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
Ο Λυκαβηττός, που επανήλθε στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μετά από πολλά χρόνια απουσίας, θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, πλήθος συναυλιών δημοφιλών ερμηνευτών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν αυτές της Μαρίνας Σάττι (8 Σεπτεμβρίου), των Πυξ Λαξ που έχουν γράψει ιστορία στον συγκριμένο χώρο (12 Σεπτεμβρίου), της Νατάσσας Μποφίλιου (17 Σεπτεμβρίου), της Δέσποινας Βανδή που επιστρέφει δυο δεκαετίες μετά για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της στο τραγούδι (21 Σεπτεμβρίου), του Νίκου Πορτοκάλογλου ο οποίος θα τραγουδήσει για τους σκοπούς των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», με καλεσμένους τους Πάνο Μουζουράκη και Νεφέλη Φασούλη (24 Σεπτεμβρίου), του δυνατού μουσικού σχήματος των Ελευθερίας Αρβανιτάκη και Ελεωνόρας Ζουγανέλη (28/9) αλλά και η μεγάλη συναυλία του Δήμου Αθηναίων για το πολιτικό τραγούδι στην οποία θα συμμετάσχουν οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη.
Η Βίκυ Λέανδρος

ΗΡΩΔΕΙΟ
Σημαντικοί καλλιτέχνες, ενδιαφέροντα μουσικά αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες αλλά και μεγάλα μουσικά έργα θα παρουσιαστούν Ηρώδειο. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος θα πει οριστικό αντίο στις ανά τον κόσμο ζωντανές εμφανίσεις της με μια μεγάλη συναυλία στη σκιά της Ακρόπολης ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων συνθετών με τους οποίους έχει συνεργαστεί στη λαμπρή καριέρα της όπως οι Michel Legrand, Jaques Brel, Μίκης Θεοδωράκης, Charles Aznavour, Mort Chuman και Μάνος Χατζιδάκις. (6/9).

Ο Χρήστος Νικολόπουλος θα γιορτάσει τα 60 χρόνια παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι με μια μεγάλη μουσική γιορτή με καλεσμένους τους Γιώργο Νταλάρα, Σταμάτη Κραουνάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Φοίβος Δεληβοριάς, Στέλιο Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Κώστα Μακεδόνα και Πίτσα Παπαδοπούλου (7/9).

Ο Σταύρος Ξαρχάκος
Ο σπουδαίος Σταύρος Ξαρχάκος θα δώσει και πάλι πνοή στο εμβληματικό μουσικό έργο του «Ρεμπέτικο» μέσα από μια νέα μουσική παρουσίαση, 41 ολόκληρα χρόνια μετά τη δημιουργία του (13/9). Μεγάλη τύχη να μπορείς να απολαμβάνεις ζωντανά ένα τέτοιο έργο από τον συνθέτη που το «γέννησε»!

Η διαχρονική σφραγίδα που άφησε ο Θάνος Μικρούτσικος στην ελληνική μουσική θα αναδειχτεί μέσα από μια συναυλία – αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του με ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα, ο Γιάννη Κότσιρα, ο Μίλτο Πασχαλίδη και Ρίτα Αντωνοπούλου (19/9) ενώ στους μαγικούς μουσικούς δρόμους του Μάνου Χατζιδάκι θα μάς ταξιδέψει ο Αλκίννος Ιωαννίδης (8/10). Συστήνουμε ανεπιφύλακτα και τις δύο αυτές μουσικές βραδιές.

O Φοίβος Δεληβοριάς
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
Σε ένα επίσης πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, η καρδιά του ελληνικού τραγουδιού θα χτυπά δυνατά, πολύ δυνατά τις επόμενες ημέρες. Ο Πάνος Βλάχος (9/9), ο Φοίβος Δεληβοριάς (10/9), ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (11/0), η αγαπημένη της νεολαίας Μαρίνα Σπανού (12/9) αλλά και ο Μιχάλης Ρακιντζής θα είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή της.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ - ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ

Πιστός στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό ο Σωκράτης Μάλαμας θα παίξει για δύο βράδια στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα (2&3/9). Το δυναμικό παρών όμως στο δημοφιλές αυτό αθηναϊκό φεστιβάλ θα δώσουν, μεταξύ άλλων, με τις ζωντανές εμφανίσεις τους και ο Γιάννης Κότσιρας με τον Μίλτο Πασχαλίδη οι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά δίδυμα των τελευταίων χρόνων (9&10/9) και ο επίσης δημοφιλής συναυλιακά Γιάννης Χαρούλης (24 &25/9)
Δυναμικό μουσικό δίδυμο ο Γιάννης Κότσιρας με τον Μίλτο Πσσχαλίδη
«Βασίλη ζούμε για να σ΄ακούμε» θα αναφωνήσει, για μία ακόμη φορά, το πιστό κοινό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης (2/9) ενώ στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν και οι συναυλίες των Μαρίας Φαραντούρη – Μανώλη Μητσιά με αγαπημένα τραγούδια μεγάλων συνθετών (9/9) αλλά και του Μιχάλη Χατζηγιάννη (16/9).

Τα δυτικά προάστια, και το Κατράκειο της Νίκαιας επέλεξαν για τις κεντρικές αθηναϊκές συναυλίες τους ο Σάκης Ρουβάς (17/9) και ο Νίκος Οικονομόπουλος (21/9) ενώ ένα ξέφρενο 90’s πάρτι θα στήσουν εκεί και ο Κώστας Μπίγαλης, με την Κωνσταντίνα, την Μαντώ, την Πωλίνα και την Σοφία Βόσσου
Η Άννα Βίσση

Η ΒΙΣΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει η Άννα Βίσση, στις 5 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο στην οποία αναμένεται να σπεύσουν όλοι οι φανατικοί θαυμαστές της οι οποίοι καλύπτουν μια ευρύτατη ηλικιακή γκάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr