Αρμάτα 2024: Πλούσιο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων από τον Δήμο Σπετσών

Αρμάτα 2024: Πλούσιο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων από τον Δήμο Σπετσών

Από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

armata-1
Ο Δήμος Σπετσών ανακοίνωσε ένα εξαιρετικό και πλούσιο σε περιεχόμενο Πρόγραμμα των τιμητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Αρμάτα 2024, που θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό νησί από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ηρωϊκής Ναυμαχίας των Σπετσών, που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 30 Αυγούστου με μεγάλη συναυλία του Γιάννη Κούτρα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, εμβληματικού της Επανάστασης των Σπετσών.

Ακολουθούν από την επόμενη μέρα επιβλητικές δοξολογίες και κατανυκτικές λειτουργίες, καταθέσεις στεφάνων και υπέροχες τιμητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή και φορέων του νησιού.

Θαλάσσια Λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας Αρμάτας, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Το ίδιο βράδυ στο Μουσείο Χατζηγιάννη Μέξη, Θεατρικοί Μονόλογοι “Η Μουσική συναντά το Θέατρο”, από τους Γιάννη Βούρο και Παναγιώτα Βλαντή.

Σειρά εκδηλώσεων στην περίφημη βοτσαλωτή αυλή του Μουσείου Μπουμπουλίνας. Όπως και η πρωτοποριακή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών “Η Γιορτή της Μνήμης” για τους παλαιότερους καραβομαραγκούς του νησιού.

Συναυλία στην μεγάλη παραθαλάσσια πλατεία Ποσειδωνίου, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, από τις Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεονόρα Ζουγανέλη.

Η εμβληματική Αναπαράσταση της Ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
armata-2
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το απόγευμα της Κυριακής, στο χώρο του Μνημείου “Κοσμά Μπαρμπάτση”, στο Παλιό Λιμάνι, με “Sunset Party” από τον Εμπορικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών.

Ολόκληρο το Πρόγραμμα του Δήμου Σπετσών Αρμάτα 2024:
armata-programma-1
armata-programma-2
armata-poster
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης