Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας: Η μουσική συνάντησε την τέχνη

Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας: Η μουσική συνάντησε την τέχνη

Σε δύο ιδιαίτερες μουσικές βραδιές

Mouseio_Ydras
Δύο εξαιρετικά μουσικά γεγονότα έλαβαν χώρα στο νησί του Σαρωνικού στις 29 και 31 Αυγούστου 2024. Στον πολυδιάστατο χώρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας  με το εκπληκτικό επιτελείο και την σπουδαία και ακούραστη Διευθύντρια Ντίνα Αδαμοπούλου, το κοινό μαγεύτηκε από τις εξαίσιες μουσικές μελωδίες σε συνδυασμό με χρώμα, τέχνη, και φως φέτος το καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Αυγούστου το κοινό αγκάλιασε θερμά τον χαρισματικό έλληνα βιρτουόζο του πιάνου Παναγιώτη Τροχόπουλο, που με το ταλέντο και την εξαιρετική ιδιοσυγκρασία του, απογείωσε κυριολεκτικά την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μουσείου Ύδρας, με έργα των F. Chopin, F. Liszt, F. Schubert, C. Saint – Saens και E. Granados.

Στην αίθουσα που φιλοξενεί την έκθεση του δημοσιογράφου και πρόσφατα εικαστικού Θανάση Λάλα, με γεμάτα χρώμα και χαρά έργα τέχνης, ο Παναγιώτης Τροχόπουλος ερμήνευσε εκπληκτικά τα μουσικά αυτά έργα της πιανιστικής φιλολογίας με δύναμη και σθένος μυαλού και ψυχής, κάνοντας μας να θαυμάσουμε τις υπερβατικές ικανότητές του και την απαράμιλλη τεχνική του στο πιάνο. Ταχύτατες οκτάβες, κρυστάλλινες, αδαμάντινες τρίλιες, αντοχή και βαθυστόχαστες ερμηνείες τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες της νέας γενιάς, της χώρας μας.

Ήχος και τέχνη λοιπόν και σύμπραξη του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας και του Πολιτιστικού Συλλόγου του νησιού που έχει γράψει ιστορία εδώ και πολλά χρόνια, σαφέστατα ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο της `Υδρας, και ανοίγουν τον δρόμο προς νέους μουσικούς και καλλιτεχνικούς ορίζοντες, προσφέροντας πνευματική ανάταση και τροφή στο μυαλό και στην σκέψη μας.

Κλείσιμο
Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Η μουσική και η τέχνη μας φέρνουν πιο κοντά σε ανθρώπους με μεγαλείο ψυχής, ταλέντο, όραμα και περισσή δημιουργικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καράμπελα – Σγούρδα που ανέλαβε φέτος την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας στις 31 Αυγούστου, με βραβευμένους νέους μουσικούς από το ελληνικό φυτώριο.

Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάκης και ο Γιώργος Δαρμής ( πιάνο), ο Αθανάσιος Κυπάρος (βιολί) και ο Χρήστος Πηλός ( φλάουτο), σε εξαιρετικούς μουσικούς συνδυασμούς, με έργα των J.S. Bach, W.A. Mozart, F. Chopin, J.Brahms, C. Debussy, N. Paganini.και S. Rachmaninoff.
Η μουσική χρειάζεται χώρο και ενθάρρυνση. Και άνθρωποι με όραμα, συνέπεια, γνώση, καλλιέργεια και γενναιοδωρία ψυχής όπως η Ντίνα – Αδαμοπούλου και ο Κωνσταντίνος Καράμπελας – Σγούρδας, κυριολεκτικά τα διαθέτουν.

Το Σωματείο Gina Bachauer, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος `Υδρας, έδωσαν και φέτος ενωμένοι το παρόν σε συνθήκες άριστης συνεργασίας.
Μα, πάνω από όλα οι ίδιοι οι μουσικοί που με την παρουσία τους και το δεξιοτεχνικό τους ταλέντο, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές ψυχικής και συναισθηματικής εκπλήρωσης. Μας έκαναν να ονειρευτούμε ξανά, να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στους ήχους της μουσικής αυτής πανδαισίας, και να ενωθούμε ξανά σε ένα κοινό όραμα με σπάνιους ανθρώπους, για τα ελληνικά δεδομένα, ανθρώπους αφοσιωμένους στο έργο τους που όλα τα παιδιά του κόσμου, είναι και δικά τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Τα αρρωστημένα μηνύματα του συζύγου της Gisele ενώ έψαχνε άλλους άνδρες για να τη βιάσουν

Λήδα Μανθοπούλου: Δεν έχω εμφανή αναπηρία και όταν με βλέπουν έξω αναρωτιούνται τι έχω

Μάικ Λιντς: Γιατί η Hewlett Packard διεκδικεί ως και 4 δισ. δολάρια από την περιουσία του μεγιστάνα που σκοτώθηκε στο Bayesian
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης