Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί... τρέμει την ταινία «The Apprentice» - Απειλεί θεούς και δαίμονες, για να μην βγει στις αίθουσες

Το βιογραφικό φιλμ καταγράφει τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στα πρώτα του βήματα, για να κατακτήσει χρήμα και δόξα

Γη και ουρανό φέρεται να κίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εμποδίσει την κυκλοφορία στις ΗΠΑ της νέας ταινία του Αλί Αμπάσι «The Apprentice» η οποία ιχνηλατεί τις ανορθόδοξες μεθόδους με τις οποίες αναρριχήθηκε στην κορυφή της επιχειρηματικής πυραμίδας. Οι προσπάθειές του, ωστόσο, έπεσαν στο κενό, καθώς η ταινία θα βγει τελικά στις αμερικανικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 17 του ίδιου μήνα.
«Παρά την εντιμότητα της ταινίας και δίχως να τhν έχει δει, η πλευρά του Τραμπ επιχείρησε να τήν εμποδίσει. Η ιδέα πως οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να ασκούν κριτική στους ισχυρούς θα έπρεπε να μας προβληματίσει» ανακοίνωσαν χθες οι παραγωγοί της στο πλαίσιο της εκστρατείας οικονομικής ενίσχυσής της, προκειμένου να παραμείνει για όσο το δυνατόν περισσότερο στις κινηματογραφικές αίθουσες, προσθέτοντας με νόημα: «Τα εμπόδια που έχουμε αντιμετωπίσει στην προσπάθεια κυκλοφορίας της ταινίας έχουν καταγραφεί. Η διανομή μας εμποδίστηκε. Μεγάλες εταιρείες φοβήθηκαν να προβάλλουν την ταινία. Η διανομή της έχει μετατραπεί σε μια μάχη ΔΑΒΙΔ και ΓΟΛΙΑΘ, αλλά με τη στήριξή σας, μπορεί να βοηθήσετε στην κυκλοφορία της».

Το «The Apprentice», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, παρουσιάζει τον Τραμπ -τον υποδύεται ο Σεμπάστιαν Σταν- σε νεαρή ηλικία, ως έναν άπληστο και ωμά φιλόδοξο γόνο μιας πλούσιας οικογένειας ο οποίος βρίσκει τον μέντορα και καθοδηγητή του στο πρόσωπο του αδίστακτου δικηγόρου και πολιτικού παράγοντα Ρόι Κον, που ενσαρκώνει ο Τζέρεμι Στρονγκ, Και πράγματι θα γίνει εκείνος που θα τού δείξει τον δρόμο προς την επιτυχία, αγνοώντας βεβαίως κάθε είδους αξία και ηθική.

«Δεν πιστεύω πως δεν θα του άρεσε απαραίτητα. Ούτε πιστεύω ότι θα του άρεσε, νομίζω ότι θα εκπλαγεί» είχε απαντήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα αρέσει στον υποψήφιο Πρόεδρο της Αμερικής. Η πραγματικότητα ωστόσο τον διάψευσε καθώς οι αντιδράσεις από το στρατηγείο του Τραμπ μόνον ψύχραιμες δεν ήταν.

Αντιθέτως επιχειρήθηκε να εμποδιστεί η έξοδος της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες καθώς κρίθηκε πως θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο προφίλ του υποψήφιου Προέδρου λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές:«Αυτό το σκουπίδι είναι σκέτο παραμύθι. Δεν πρέπει να δει το φως της μέρας» σχολίασε, έξαλλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Σεούνγκ, ενώ η νομική του ομάδα απείλησε ευθέως με αγωγές τους υποψήφιους διανομείς.

Επιπλέον, την κυκλοφορία της ταινίας επιχείρησε να εμποδίσει και ο Νταν Σνάιντερ, ο εκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ και βασικός χρηματοδότης της ταινίας μέσω της εταιρίας παραγωγής Kinematics. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που εκφράζουν φόβους για αντίποινα του Τραμπ προς όσους υποστήριξαν την ταινία σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Γαλλία: Η κόλαση της Gisele - Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr