Θέατρο: Η Επίδαυρος μετακομίζει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Πού και πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καλύτερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού

Στην Αθήνα μεταφέρεται τον Σεπτέμβριο το θεατρικό ενδιαφέρον καθώς οι μεγαλύτερες και καλύτερες φετινές καλοκαιρινές παραστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, θα φιλοξενηθούν στο Ηρώδειο και σε άλλα ανοιχτά θέατρα της πόλης. Το θεατρικό μενού περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αρχαίο δράμα, τραγωδίες και κωμωδίες αρχαίων Ελλήνων τραγικών με δυνατές σκηνοθετικές υπογραφές και αξιόλογους πρωταγωνιστές.

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» 
Όσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την πολυσυζητημένη παγκόσμια πρεμιέρα της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου Τιμοφέι Κουλιάμπιν, με πρωταγωνιστές τους Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκο Ψαρρά, Δημήτρης Παπανικολάου, Νικόλα Παπαγιάννη, Θάνο Τοκάκη κ.ά. έχουν μία ακόμη ευκαιρία. Η παράσταση θα παιχτεί στο Ηρώδειο στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου απέσπασαν και οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου, η εμπνευσμένη συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Μαριάνας Κάλμπαρη με τους Λυδία Κονιόρδου Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη και Άκη Σακελλαρίου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και την Μαρίνα Σάττι ως σολίστ του Χορού. Μέσα στο Σεπτέμβριο μπορείτε να δείτε την παράσταση στο Ηρώδειο (12/9) αλλά και στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (6/9), στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής (8-9/9), στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (10/9), στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη του Βύρωνα (13/9), στο Θέατρο Νταμάρι Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια ( 14/9) και στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι (18/9).

«Όρνιθες»

Όσοι πάλι επιθυμούν να απολαύσουν τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τον Γιώργο Χρυστοστόμου ως αριστοφανικούς «Όρνιθες», υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Άρη Μπινάρη, έχουν αρκετές επιλογές χώρων και ημερομηνιών μεταξύ αυτών που περιλαμβάνει η περιοδεία της παράστασης: Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης ( 6/9), Βεάκειο Θέατρο Πειραιά ( 12/9), Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής Αιγάλεω (15/9), Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη Βύρωνα (16 &17/9), Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής (18 &19/9) και Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παππά ( 20-21-22/9).

«Ορέστεια» 

Στην Αθήνα, όμως καταφθάνουν και οι δύο μεγάλες καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου. Η κατά Θόδωρο Τερζόπουλο «Ορέστεια» του Αισχύλου, με τους Σοφία Χιλλ, Αγλαΐα Παππά, Τάσο Δήμα, Σάββα Στρούμπο, Δαυίβ Μαλτέζε κ.ά, πέρασε ήδη από το Ηρώδειο ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις ακόμη παραστάσεις στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παππά (8-11-13-14/9).

«Βάκχες»
Οι δε «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου και μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Πανταζάρα, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Θέμη Πάνου, Φώτη Στρατηγό, Μαριάννα Δημητρίου κ.ά., θα φιλοξενηθούν στο Κηποθέατρο Παπάγου (18/9), στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη του Βύρωνα (20/9) και στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παππά (25-26-27-28-29/9).

«Πλούτος»
Και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα δώσει το δυναμικό παρών στα αθηναϊκά θεατρικά δρώμενα του Σεπτεμβρίου, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, που έκανε δύο απανωτά sold out στην Επίδαυρο, με τον Γιάννη Κακλέα στην καρέκλα του σκηνοθέτη και τους Μάνο Βακούση, Αλέξανδρο Ζουριδάκη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Φαίη Κοκκινοπούλου, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου κ.ά να απαρτίζουν τον θίασο. Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (12/9) και στο Κηποθέατρο Παπάγου (14/9).

«Ηρακλής Μαινόμενος»
Από τις καλύτερες παραστάσεις του καλοκαιριού είναι ο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Καραντζάς έχοντας στη διάθεσή του έναν εξαιρετικό θίασο αποτελούμενο από τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο και Στεφανία Γουλιώτη. Η προγραμματισμένη για τις 9/9 παράσταση στο Κηποθέατρο Παπάγου είναι sold out υπάρχουν όμως ακόμη εισιτήρια για τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Αχαρνών - Mίκης Θεοδωράκης (10/9) και στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» του Κορυδαλλού (13/9).

«Ο Κατά φαντασίαν ασθενής»

Ανάμεσα στις παραστάσεις που έχουν κερδίσει κοινό και κριτικούς είναι και «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια με πρωταγωνιστές τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου και Μυρτώ Αλικάκη. Στο πλαίσιο της μεγάλης καλοκαιρινής της περιοδείας η παράσταση με το έργο του σπουδαίου Γάλλου δραματουργού θα παρουσιαστεί στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά (8/9), στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος» (10/9), σ το Ανοιχτό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω (12/9), στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (15/9), στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» - Αχαρναί (17/9) και στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης (18/9).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr