Γιώργος Κατσαρός: «Το σαξόφωνο έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη μακροζωία μου»

Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Μία μουσική παράσταση, βασισμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη, που συνδυάζει στοιχεία μιούζικαλ και συναυλίας. Με αυτή την αφορμή μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου.

Πάνω από 1500 συνθέσεις στο ενεργητικό του και αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες, ο Γιώργος Κατσαρός εκτός από χαρισματικός συνθέτης είναι και ένας από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες στο σαξόφωνο. Το 1998 η Philips Αμερικής τον συμπεριέλαβε σε δίσκο με τους μεγαλύτερους σαξοφωνίστες του κόσμου. Αναφέρθηκε στην διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια και σχολίασε τον τίτλο της συναυλίας: «Έτσι έζησα» 90 Χρόνια Γιώργος Κατσαρός.

Επίσης απαρίθμησε και όλους τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν και είναι πάρα πολλοί. Η βραδιά θα κλείσει με τον Γιάννη Πάριο. Ο συνθέτης θα συνοδεύσει με το σαξόφωνο του τον ερμηνευτή στις επιτυχίες του . Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει ο Άγγελος Πυριόχος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Στο τέλος του podcast ακούστε την εμβληματική επιτυχία του «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε» με τον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο σε στίχους Ηλία Λυμπερόπουλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr