Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ - Στη Νικόλ Κίντμαν το βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ - Στη Νικόλ Κίντμαν το βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Βράβευση στην κατηγορία  Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και για τον Γάλλο Βενσάν Λιντόν

arthrou-awards
Η Μόστρα της Βενετίας απένειμε σήμερα τον Χρυσό Λεόντα στον Ισπανό Πέδρο Αλμοδόβαρ, προσφέροντάς του στα 74 χρόνια του ένα από τα πολυτιμότερα βραβεία της σπουδαίας καριέρας του για την πρώτη του αμερικανική ταινία.

Στην ταινία «The Room Next Door», το άλλοτε τρομερό παιδί της Μόβιδα και του ισπανικού κινηματογράφου, σκηνοθετεί τη Βρετανίδα ηθοποιό Τίλντα Σουίντον και την Αμερικανίδα συνάδελφό της Τζούλιαν Μουρ σε μια ιστορία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Παράλληλα, η Αυστραλοαμερικανίδα Νικόλ Κίντμαν κέρδισε σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο 81ο Φεστιβάλ της Βενετίας, ανατρέποντας τη λαμπερή της εικόνα στην ταινία «Babygirl», ένα ερωτικό θρίλερ νέας γενιάς.

Καθώς απουσίαζε από την αποψινή βραδιά, διαβάστηκε ένα μήνυμα της 57χρονης ηθοποιού στη σκηνή: «Έμαθα λίγο μετά την άφιξή μου στη Βενετία τον θάνατο της μητέρας μου Τζανέλ Κίντμαν. Είμαι σε σοκ και πρέπει να είμαι με την οικογένειά μου. Αυτό το βραβείο είναι για εκείνη».

Κλείσιμο
Στην τελετή απονομής βραβεύτηκε και ο Γάλλος Βενσάν Λιντόν, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο 81ο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ερμηνεία του στην ταινία "The Quiet Son".

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Ευχαριστώ όλη την κριτική επιτροπή!», δήλωσε ο 65χρονος ηθοποιός, προσωπικότητα της γαλλικής έβδομης τέχνης και κινηματογραφική ενσάρκωση ενός θυμωμένου άνδρα με εμφανή ελαττώματα. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μιριέλ και την Ντελφίν Κουλέν», τις σκηνοθέτριες, πρόσθεσε.

Οι νικητές της 81ης Μόστρα της Βενετίας ανακοινώθηκαν απόψε κατά την τελετή λήξης του παλαιότερου φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.

Ακολουθεί ο κατάλογος των υπόλοιπων νικητών των βραβείων που απονεμήθηκαν:

- Αργυρός Λέοντας - Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής: «Vermiglio» της Μάουρα Ντελπέρο (Ιταλία - Γαλλία - Βέλγιο)

- Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας: «The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ (Βρετανία)

- Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Μουρίλο Χάουζερ και Εϊτόρ Λορέγκα για την ταινία «I'm Still Here» του Βάλτερ Σάλες (Βραζιλία - Γαλλία)

- Ειδικό βραβείο της Επιτροπής : «April» της Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι (Γαλλία - Ιταλία - Γεωργία)

- Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: Πολ Κιρσέρ στο «Leurs enfants après eux» των Λουντοβίκ Μπουκερμά και Ζοράν Μπουκερμά (Γαλλία)



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης