Πόλυς Κυριάκου: «Ευτυχώς που υπάρχουν τα τραγούδια για να μας θυμίζουν το δράμα της Κύπρου»

Πόλυς Κυριάκου: «Ευτυχώς που υπάρχουν τα τραγούδια για να μας θυμίζουν το δράμα της Κύπρου»

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένας πολύ σημαντικός δίσκος με τίτλο «Νυν και Αεί» από την Minos EMI 

XRVMA_KYRIAKOU
Με αυτή την αφορμή ο Κύπριος ποιητής και στιχουργός Πόλυς Κυριάκου μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου. Δύο άνθρωποι που αγαπούν βαθιά την Κύπρο και την Ελλάδα, καταθέτουν ένα έργο το οποίο έχτισαν με ενσυναίσθηση της σημερινής σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η Κύπρος από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Νταλάρας οραματίστηκε ένα μουσικό έργο.

Ένα έργο διαμαρτυρίας, μνήμης και επιμονής. Ο ποιητής της Διασποράς Πόλυς Κυριάκου έγραψε τους στίχους οι οποίοι στα χέρια δώδεκα σημαντικών συνθετών πήραν μορφή και ήχο και τα ερμηνεύουν δεκατέσσερις χαρισματικοί ερμηνευτές. Αναφέρθηκε στα 17 τραγούδια του δίσκου και τους ερμηνευτές τους και μίλησε με συγκίνηση για την γνωριμία του με τον Γ. Νταλάρα στη Νέα Υόρκη πριν 30 χρόνια.

Aκόμη αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε αυτό το έργο. Τέλος τόνισε ότι: « η Κύπρος δεν έχει ακόμα ελευθερωθεί και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να γράφουμε ακόμα τραγούδια που να ακονίζουν τις μνήμες και να ξυπνούν συνειδήσεις». Στο τέλος του podcast ακούστε το τραγούδι με τίτλο «Νυν και Αει» από τον Γιώργο Νταλάρα και την χορωδία Διάστασης σε μουσική του Σταύρου Σιόλα.

Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης