Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Θεόδωρος Κουρεντζής και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο νέο του πρόγραμμα

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Θεόδωρος Κουρεντζής και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο νέο του πρόγραμμα

Δείτε τις συναυλίες - παραστάσεις που θα φιλοξενήσει μέχρι τον Δεκέμβριο

Currentzis-MusicAeterna
Στη φωνή και τις ερμηνείες από διακεκριμένους διεθνώς ερμηνευτές είναι αφιερωμένο ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος που θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο. Το δυναμικό παρών θα δώσουν επίσης καταξιωμένοι μουσικοί, μαέστροι και μεγάλες ορχήστρες ενώ δεν θα λείπουν ο χορός, το θέατρο καθώς και οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.
Megaro_-_Currentzis
Ο μαέστρος - σούπερ σταρ Θεόδωρος Κουρεντζής

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής θα βρεθεί για δυο βραδιές, στις 2 και 3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, μαζί με την Ορχήστρα Utopia με την οποία θα παρουσιάσει τη Συμφωνία αρ. 5 του Γκούσταβ Μάλερ ενώ θα ερμηνεύσουν, επίσης, σε παγκόσμια πρεμιέρα, την πρωτότυπη σύνθεση με τίτλο Passacaglia του Τζέυ Σβαρτς ποτυ είναι αφιερωμένη στον μαέστρο – σούπερ σταρ.
Κλείσιμο
Megaro_-Petrenko__Vasily
Ο διάσημος μαέστρος Vasily Petrenko

Έναν περίπου μήνα νωρίτερα, στις 13 Οκτωβρίου, η περίφημη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του Vasily Petrenko, θα συστήσει στο ελληνικό κοινό τον περιζήτητο Κορεάτη βιρτουόζο του πιάνου Yunchan Lim ο οποίος το 2022 έγινε ο νεαρότερος πιανίστας που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Van Cliburn, σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Megaro_-Yunchan_Lim
Ο βραβευμένος πιανίστας Yunchan Lim
Ένας ακόμη πιανίστας διεθνούς ακτινοβολίας, ο Arcadi Volodos, θα βρεθεί, στις 3 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Μεγάρου πανέτοιμος να συνεπάρει το κοινό με τις δεξιοτεχνικές εκτελέσεις του και την έντονη εκφραστικότητά του.

Liederabend
Στο πλαίσιο της κεντρικής θεματικής ενότητας του προγράμματος, που είναι αφιερωμένη στη φωνή και έχει τίτλο «Liederabend» θα πραγματοποιηθούν συναυλίες φωνητικής μουσικής δωματίου στις οποίες θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι ερμηνευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός συνοδευόμενος στο πιάνο από την Νεφέλη Μούρουρα (29.10.2024) και η υψίφωνος Άννα Στυλιανάκη την οποία θα συνοδεύσει ο πιανίστας Helmut Deutsch (26/11).

Jazz@Megaron 2024
Για τρίτη χρονιά, στη μεγάλη γιορτή της τζαζ στο Μέγαρο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναρπαστικές συναυλίες με την αφρόκρεμα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής (10-20.11.2024). Στο φετινό φεστιβάλ Jazz@Megaron συμμετέχουν οι Μarcin Wasilewski Trio (10.11), ATHENS 3000 (12.11), Γιώργος Κοντραφούρης Τρίο (13.11), Nikos Chatzitsakos Quintet (14.11), YFG-Yiorgos Fakanas Group (16.11), Monty Alexander D-Day (20.11). Xορηγός ΜΟΤΟR OIL.
Megaro_-_KOA
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών


Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Oρχήστρα in Residence του Μεγάρου, παρουσιάζει μια ξεχωριστή συναυλία (15.11.2024) με την καταξιωμένη υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη, υπό τη μουσική διεύθυνση του γνωστού μαέστρου Στάθη Σούλη, σε μαγευτικά έργα του ρωσικού και σκανδιναβικού ρεπερτορίου.
Megaro_-_NDT_2024-VANISHING_TWIN
To Netherlands Dans Theater

Χορός στο Μέγαρο
To Netherlands Dans Theater, η πολυαγαπημένη ομάδα χορού από την Ολλανδία, επιστρέφει τον Νοέμβριο (6-9.11.2024) στο Μέγαρο με τρεις χορογραφίες: το νέο έργο του ανερχόμενου έλληνα χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου καθώς και δύο παλαιότερες παραγωγές που φέρουν την υπογραφή δύο κορυφαίων δημιουργών του σύγχρονου χορού, της Crystal Pite [Κρύσταλ Πάιτ] και του Jiří Kylián [Γίρζι Κύλιαν].

Θέατρο στο Μέγαρο
Η «Φαύστα» του Μποστ, ένα από τα πλέον εμβληματικά σατιρικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου, ανεβαίνει από τις 21 έως τις 30.11 στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Τζίνη Παπαδοπούλου.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο
Χριστούγεννα με προτάσεις ψυχαγωγίας για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες: θρησκευτική και κοσμική μουσική, μπαλέτο και θέατρο σκιών.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έρχεται στο Μέγαρο, αυτές τις γιορτές, με δύο υπέροχες παραγωγές. Η πρώτη είναι η «Βασίλισσα του χιονιού» (14-15.12 & 20-30.12), μια ολοκαίνουργια, διεθνής υπερπαραγωγή που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα. Το δεύτερο μπαλέτο είναι ο «Δον Κιχώτης» (16-19.12), η χορογραφία του οποίου βασίζεται στη μαγευτική μουσική του Ludwig Minkus [Λούντβιχ Μίνκους]. Συμπαραγωγή: CHT-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Ηλίας Καρελλάς και οι συνεργάτες του ετοίμασαν για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου σκιών τη νέα παραγωγή «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Αίγυπτο», με ζωντανή μουσική επί σκηνής (20-30.12.2024 & 4-5.1.2025). Συμπαραγωγή: Θίασος Η. Καρελλά-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όσο για τους φίλους της εκκλησιαστικής μουσικής, η οργανίστα Ουρανία Γκάσιου (23.12), στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ της στο Μέγαρο, θα παρουσιάσει ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με κλασικά κομμάτια, κινηματογραφική μουσική και γνωστές γιορτινές μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Το φετινό πρωτοχρονιάτικο γκαλά του Μεγάρου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (30.12) είναι αφιερωμένο στον Giacomo Puccini [Τζάκομο Πουτσίνι], με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό του (1858-1924). Tραγουδούν: Valeria Sepe (υψίφωνος) και Angelo Villari (τενόρος). Στο πόντιουμ, ο Valerio Galli. Συμπαραγωγή: ΚΟΑ-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε συνεργασία με το Festival Puccini. Με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Το Μέγαρο των Παιδιών
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Η ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγή «Σκιές στο πεντάγραμμο» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο (12.10.2024-12.04.2025). Ο Ηλίας Καρελλάς δημιουργεί έναν κόσμο μαγευτικό και παραμυθένιο, γεμάτο χρώματα της Δύσης και αρώματα της Ανατολής. Συμμετέχουν: Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι), Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη (φωνή, σαξόφωνο), Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή). Μαζί τους, ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης. (Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

Για έβδομη χρονιά φιλοξενείται στο Μέγαρο το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (18-24.11). Μια μεγάλη γιορτή για παιδιά και γονείς, με όχημα την κινηματογραφική κάμερα ταλαντούχων δημιουργών από όλο τον κόσμο. Διοργάνωση: Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ΑΜΚΕ. Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου, διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα που εισάγουν μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο ξεχωριστό, χάρη στη βιωματική και διαθεματική επαφή με τη μουσική και τη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους, οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία.
Στις 18 και 19.10 προβάλλεται το φιλμ της Μαρίας Ηλιού «Αγαπημένη Θεία Λένα. Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά» (με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννηση της Θείας Λένας). Η ταινία αναφέρεται στη θρυλική Θεία Λένα με την οποία μεγάλωσαν τόσα και τόσα παιδιά ακούγοντας τις ραδιοφωνικές εκπομπές «Καλημέρα παιδάκια» και «Η ώρα του παιδιού» στις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Παραγωγή: Πρωτέας & Proteus NY Inc. Συνεργαζόμενος φορέας: Μουσείο Μπενάκη.

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι Γέφυρες της Μουσικής
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μέγαρο έρχεται κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους με ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα. Αυτό το φθινόπωρο, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε απομακρυσμένα χωριά, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε δημοτικά σχολεία που φέρνουν σε επαφή τους μαθητές, με διαδραστικό τρόπο, με πολλά είδη μουσικής. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης