Βαν Γκογκ: Σε δημοπρασία πίνακας του διάσημου ζωγράφου – Εκτιμάται ότι θα πουληθεί έως και 50 εκατ. δολάρια

Ο πίνακας Les canots amarrés θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie's Hong Kong στις 26 Σεπτεμβρίου

Σε τιμή ρεκόρ αναμένεται ότι θα πωληθεί ένα έργο του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ, που θα βγει σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια από τον οίκο Christie's Hong Kong στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο πίνακας Les canots amarrés (Αγκυροβολημένα Σκάφη) είναι έργο του 1887 και εκτιμάται ότι η τιμή του θα εκτοξευθεί από 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.

Εφόσον οι εκτιμήσεις επαληθευθούν και ο πίνακας πωληθεί για 50 εκατομμύρια δολάρια, θα γίνει το πιο ακριβό έργο δυτικού καλλιτέχνη που πωλείται σε δημοπρασία στην Ασία και θα ξεπεράσει τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ, τον πίνακα «Warrior» του 1982 του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος πωλήθηκε 41,7 εκατομμύρια από τον οίκο Christie's το 2021.

Το έργο είναι μέρος μιας τριάδας τοπίων που ζωγράφισε ο Ολλανδός ζωγράφος στο Ανιέρ-συρ-Σεν κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στη Γαλλία. Το γραφικό Ανιέρ-συρ-Σεν που βρίσκεται κατά μήκος του Σηκουάνα στα βορειοδυτικά του Παρισιού, ήταν ένα δημοφιλές καταφύγιο το Σαββατοκύριακο για τους ιστιοπλόους.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο πίνακας βρισκόταν αρχικά στη συλλογή της βασιλικής οικογένειας των Βουρβόνων – Δύο Σικελιών, απόγονων των ιστορικών ηγεμόνων της Σικελίας και της νότιας Ιταλίας. Το 1991 αγοράστηκε από την Ιταλίδα ηθοποιό Έντι Βέσελ από τον οίκο Sotheby's του Λονδίνου. Πλέον, το έργο τέχνης προσφέρεται στον οίκο Christie's από την κόρη της, την πριγκίπισσα Καμίλα, η οποία τον απέκτησε μέσω ενός οικογενειακού καταπιστεύματος.





Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Είχα πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, είπε ο 46χρονος - Τι έδειξαν οι μετρήσεις για το αλκοόλ στο αίμα του

Ο Ντομινίκ Πελικό ισχυρίζεται ότι είχε πέσει κι αυτός θύμα βιασμού - Γιατί παντρεύτηκε τη Ζιζέλ δύο φορές

Aττική Οδός: Υπογράφηκε η νέα 25ετής σύμβαση παραχώρησης στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr