Στέφανος Δάνδολος: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε στο αίμα μας μια συγκρουσιακή διάθεση»

Στέφανος Δάνδολος: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε στο αίμα μας μια συγκρουσιακή διάθεση»

Τρία χρόνια μετά τη «Δίκη που άλλαξε τον κόσμο», ο πολυβραβευμένος συγγραφέας των μπεστ σέλερ «Ιστορία χωρίς όνομα» και «Φλόγα και άνεμος», επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα για την αξία της αθωότητας μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι με τίτλο «Τα αηδόνια της σιωπής». Εκδ. Ψυχογιός. Με αυτή την αφορμή μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου

XRWMA_DHMHTROPOULOU
Μίλησε για την υπόθεση του μυθιστορήματος λέγοντας ότι αναφέρεται στο Φθινόπωρο του 1944. Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα. Η απελευθέρωση φέρνει λύτρωση, αλλά και διχασμό. Εμφύλια πάθη ξυπνούν, η Ελλάδα οδεύει προς τον όλεθρο ξανά. Ένα θέμα με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί αρκετά η λογοτεχνία όπως χαρακτηριστικά είπε. Είναι μια ιστορία ενός απελπισμένου ταξιδιού που έκανε ένας άνθρωπος μες στα Δεκεμβριανά, αναζητώντας τη δική του πατρίδα.

Γύρω του ένα σωρό άλλες ιστορίες: το θρυλικό καφενείο Ζαχαράτου στο Σύνταγμα και οι θαμώνες του, μυστικά και ψέματα, αδελφός να σκοτώνει αδελφό, προδοσίες και σκευωρίες, το χρονικό της ένοπλης σύγκρουσης. Τέλος αναφερόμενος στο θέμα του βιβλίου είπε ότι στη λογοτεχνία η θεματολογία πρέπει να αφορά τους ανθρώπους της κάθε εποχής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης