Γιάννης Αλεξίου: «Το ποδόσφαιρο είναι στο DNA του Έλληνα από παιδί»

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του με τίτλο: «Το Ποδόσφαιρο που Αγαπήσαμε – Στα Τρία Κόρνερ, Πέναλτυ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όγδοο και θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως στις 18 Σεπτεμβρίου με ομιλητή ον Χρ. Σωτηρακόπουλο και την παρουσία πολλών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου

Σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου είπε ότι είναι η συναρπαστική ιστορία του παλιού αγνού ποδοσφαίρου των δεκαετιών ’70-’80 που αναβιώνει μέσα από τις βιωματικές ιστορίες του αλλά και την δημοσιογραφική του έρευνα σε μια έκδοση γεμάτη άγνωστες και λιγότερο γνωστές ιστορίες.

Είναι η ιδανική και αδιαπραγμάτευτη εποχή της νιότης μας στις αλάνες της γειτονιάς με ποδόσφαιρο μέχρι τελικής πτώσης, η μανία της συλλογής ομάδων και παικτών σε χαρτάκια, οι ανεξάρτητες ομάδες και οι «μάχες» στα ξερά γήπεδα με κάθε λογής πρόχειρα δοκάρια, τα αθλητικά περιοδικά και οι αθλητικές εφημερίδες, τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα και οι αφίσες στα νεανικά δωμάτια ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες με αφηγηματικό τρόπο. Επίσης υπάρχουν στις σελίδες του πάρα πολλές σπάνιες φωτογραφίες από εκείνη την ποδοσφαιρική εποχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr