Παιχνίδια θεάτρου για μικρούς και μεγάλους

Τα θεατρικά εργαστήρια του Ωδείου Αθηνών έχουν σχεδιαστεί με κύριο σκοπό τη γνωριμία  και εξοικείωση παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων με την θεατρική τέχνη.


Sponsored Content

Τα Εργαστήρια Θεατρικής Αγωγής του Ωδείου Αθηνών ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους στον κόσμο της θεατρικής τέχνης και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο φετινό τους ταξίδι.

Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους
Τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι θα εμπλακούν σύμφωνα με την ηλικία τους σε ενδιαφέρουσες ιστορίες, θα αυτοσχεδιάσουν, θα αναπαραστήσουν εικόνες και θα ανακαλύψουν διαφορετικούς χαρακτήρες με στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, την καλλιέργεια της ομαδικότητας, του σεβασμού και της εκφραστικότητας.


Με επίκεντρο την ομάδα τα εργαστήρια θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες της ενεργητικής ακρόασης, της προσαρμοστικότητας και της ενσυναίσθησης. Οι εμψυχωτές και εμψυχώτριες θα προσαρμόζουν το περιεχόμενο των συναντήσεων στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας, καθοδηγώντας τα παιδιά στη δημιουργία ιστοριών με θέματα που τους αφορούν.

Στο τέλος της χρονιάς (Μάιος/Ιούνιος) τα τμήματα των νηπίων, παιδιών και εφήβων θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους σε ανοιχτά μαθήματα ή μικρής διάρκειας παραστάσεις.
• Υπεύθυνος εργαστηρίου: Θανάσης Ζερίτης
• Εμψυχώτριες/Εμψυχωτές: Αιμιλία Κεφαλά, Χάρης Κρεμμύδας, Αριστέα Σταφυλαράκη


Εργαστήρια Κλόουν για ενήλικες
Φέτος, η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών εγκαινιάζει τα Εργαστήρια Κλόουν. Τα μοναδικά στο είδος τους Εργαστήρια απευθύνονται:
• Σε ενήλικες που βαριούνται όσους τα παίρνουν όλα σοβαρά, σε ενήλικες που θέλουν να ξανανιώσουν παιδιά, που θέλουν ν’ απελευθερωθούν από τα ‘μη’ και ‘πρέπει’ καθώς και κάθε ‘ευθύνη’, να αφεθούν στο παιχνίδι της θριαμβευτικής αποτυχίας και της απόλυτης σαχλαμάρας μέσα σε μια ζεστή "φωλιά" εξερεύνησης της ελεύθερης έκφρασης, της αθωότητας και του αυθορμητισμού!

• Σε επαγγελματίες ηθοποιούς που θέλουν ν’ απελευθερώσουν την προσωπική τους φωνή. Η τεχνική των παραδοσιακών και των υπαρξιακών κλόουν, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε δημιουργό να μην είναι μόνο άνθρωπος και ηθοποιός, αλλά απενοχοποιημένα και όλο το ευφάνταστο και πολύχρωμο ενδιάμεσό τους. Μέσα από μια σειρά συναντήσεων θα μπορέσει ο κάθε καλλιτέχνης να ξεδιπλώσει πτυχές των πιο μύχιων ιδιαιτεροτήτων του, πέρα από τα συνηθισμένα εκφραστικά του μέσα. 

Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: Ηλίας Κουνέλας, Μαρία Mενεγάκη
Δείτε περισσότερα: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙA ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ (athensconservatoire.gr)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
Τηλ: 210 722 3464 (καθημερινές 10πμ – 8μμ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr