Νίκος Καραθάνος - Μαρίσσα Τριανταφυλλίδη: Παίζουν μαζί στον «Χορό των Εραστών» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το έργο έγραψε και σκηνοθετεί ο καταξιωμένος Πορτογάλος σκηνοθέτης Τιάγκο Ροντρίγκες

Ένα έργο-ύμνος στις σχέσεις αγάπης και τη συντροφικότητα, που έχει τη μορφή ερωτικού ποιήματος, είναι «Ο Χορός των Εραστών», σε κείμενο και σκηνοθεσία του καταξιωμένου καλλιτεχνικού διευθυντή του ιστορικού Φεστιβάλ της Αβινιόν, Πορτογάλου Τιάγκο Ροντρίγκες και πρωταγωνιστές τον Νίκο Καραθάνο και την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για το πρώτο και το πιο αυτοβιογραφικό θεατρικό έργο του Τιάγκο Ριντρίγκες, το οποίο ξεκίνησε να γράφει το 2006 και ολοκλήρωσε το 2020. Τώρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανεβαίνει από τον ίδιο, σε μετάφραση της Μαρίας Παπαδήμα, ως ένα θέαμα και ακρόαμα αιφνιδιαστικής τρυφερότητας, έντασης, χιούμορ και βαθιάς συγκίνησης. Κι όλα αυτά, σε φωτισμούς του Rui Monteiro και σκηνικά και κοστούμια της Magda Bizarro, υπεύθυνης για τον διεθνή προγραμματισμό στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Το 2020, ο Ροντρίγκες έγραψε ένα νέο κεφάλαιο για το έργο, για το οποίο ο ίδιος ανέφερε: «Επανεξετάζοντας τους χαρακτήρες μου και το τι έχουν ζήσει, είναι σαν να επανεξετάζω την πορεία του θεάτρου μου από τότε που ξεκίνησα να γράφω. Οι χαρακτήρες θα είναι ακόμα ερωτευμένοι; Ο νέος άντρας που ήμουν τότε, που τόλμησε να γράψει αυτό το έργο, θα έχει την ίδια ανάγκη να κάνει θέατρο; Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος να ακούσω την απάντηση, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω την ερώτηση».

Παραθέτοντας ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές των ίδιων γεγονότων, «Ο Χορός των εραστών μας» εξερευνά μια στιγμή κρίσης, σαν μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, όπου όλα απειλούνται και όπου επανεμφανίζεται η ζωτική δύναμη της αγάπης.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, στο Παρίσι αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. «H ιστορία ενός ζευγαριού με μια αριστοτεχνική απαλότητα, σχεδόν σαν να είναι σε απόλυτη αρμονία» έγραψε χαρακτηριστικά η «Liberation»

Ειδήσεις σήμερα

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την Ταϊβάν - Πώς τα πυροδότησε

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League

Survivor: Οι νέοι παίκτες στο «Νησί της εξορίας» και οι νικητές των δύο αγωνισμάτων – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr