Μπήκαμε στο φρέσκο «Ολύμπιον» και κάτσαμε στα νέα καθίσματα

Μπήκαμε στο φρέσκο «Ολύμπιον» και κάτσαμε στα νέα καθίσματα

Νέα εποχή για τον ιστορικό κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης - Τέλος τα άβολα καθίσματα, βελτιώνεται αισθητά η εμπειρία θέασης

olympion_xr
Το «Ολύμπιον» δεν χρειάζεται συστάσεις. Ωστόσο, ο εμβληματικός κινηματογράφος -έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης- ξανασυστήνεται, πιο ανανεωμένος με νέα άνετα καθίσματα εκπληρώνοντας μία χρόνια επιθυμία του κοινού!

Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου, οι αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας», εκτός από τα νέα καθίσματα, έχουν πλέον καινούριες μοκέτες, αναβαθμισμένες υποδομές και φωτιστικά ασφαλείας, ενώ έχουν γίνει ακόμη πιο φιλικές για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

olympion_in__15_
Η αίθουσα «Ολύμπιον»
olympion_in__1_
olympion_in__16_


Κλείσιμο
Η χωρητικότητα μειώθηκε ελαφρώς, ωστόσο οι θέσεις, όπως διαπιστώσαμε και εμείς είναι πραγματικά ευρύχωρες και απείρως πιο βολικές.
Ουσιαστικά, με αυτό το νέο μεγάλο έργο μπαίνει ένα τέλος σε όσους απήυδιζαν κάθε φορά που η ταινία είχε μεγάλη διάρκεια, πράγμα καθόλου σπάνιο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Μιλώντας με αριθμούς, το «Ολύμπιον» μετρά πλέον 406 καθίσματα στην πλατεία, 80 στο θεωρείο και 180 στον «Παύλο Ζάννα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναδιαμόρφωση αυτή αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα της Γενικής Διευθύντριας του φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό, το οποίο μαζί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη κερδήθηκε, έπειτα, μάλιστα, από επίμονες προσπάθειες πολλών ετών και δύο αποτυχημένες απόπειρες.

Δείτε σε time lapse τις εργασίες:

Ολύμπιον | Νέα εποχή, νέα καθίσματα

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ | Νέα εποχή, νέα καθίσματα {αιθ. Παύλος Ζάννας}


Στόχος όλων ήταν να προστατευθεί η ατμόσφαιρα του κινηματογράφου. Για τον λόγο αυτό παρέμειναν οι αποχρώσεις του μπλε και του κόκκινου, ωστόσο η αίθουσα «Παύλος Ζάννας» έγινε λίγο πιο σκούρα προκειμένου να βελτιωθεί η φωτεινότητα και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες θέασης.

olympion_in__6_
Η αίθουσα «Παύλος Ζάννας»
olympion_in__8_
olympion_in__4_
olympion_in__3_
olympion_in__2_



Άλλος ένας στόχος των ανθρώπων του φεστιβάλ που επετεύχθη είναι τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα να νιώθουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκαν αναβατόρια προκειμένου η πρόσβαση τους να είναι πιο εύκολη τόσο στις δύο αίθουσες όσο και στο Πράσινο Δωμάτιο, στο Δωμάτιο με Θέα, καθώς και στα γραφεία του φεστιβάλ στον 5ο και 6ο όροφο. Ωστόσο λόγω της πολυπλοκότητας του κτηρίου και των δυσκολιών που προκύπτουν από το γεγονός ότι είναι διατηρητέο, οι προσπάθειες για ακόμα καλύτερη εξηπηρέτηση είναι συνεχείς.

olympion_in__10_
Τα αναβατόρια για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα
olympion_in__14_


Όσον αφορά στα παλιά καθίσματα, το μόνο που έχει απομείνει και έχει χρησιμοποιηθεί στα νέα, είναι τα ταμπελάκια με την αρίθμηση των θέσεων, κρατώντας έτσι έναν vintage χαρακτήρα. Κατά τ' άλλα, κάποια καθίσματα παραχωρήθηκαν δωρεάν στη σχολή κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ενώ όσα ήταν σε καλή κατάσταση διατέθηκαν στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ στο κοινό της πόλης, το οποίο έδειξε συγκινητική ανταπόκριση, εξαντλωντας τα μέσα σε τρεις ώρες!

Με οικονομικούς όρους, ο προϋπολογισμός για την προμήθεια των νέων καθισμάτων ανέρχεται στις 212.685€, οι επιπρόσθετες εργασίες έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 100.000€, ενώ τα έργα προσβασιμότητας κόστισαν 66.000€.

Το «Ολύμπιον» άλλαξε λοιπόν, αποχαιρετώντας μια και καλή τις άβολες προβολές, καλωσορίζοντας μία νέα εποχή.

Εμείς απλά ευχόμαστε καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ζευγάρι «πλακώθηκε» για το… καθαριστικό και κατέληξε στο αυτόφωρο - «Εγώ φταίω, ξέρω ότι τον πειράζουν» είπε μετά η γυναίκα

Βίντεο: Η στιγμή που άγαλμα χτύπησε στο κεφάλι και σκότωσε 30χρονη τουρίστρια στην Ιταλία - Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά

Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις βομβητών - «Μας κήρυξαν πόλεμο» λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης