Θεόδωρος Κουρεντζής: Sold Out οι δύο συναυλίες του με την Ορχήστρα Utopia στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα νέο μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη για τον πολυβραβευμένο μαέστρο, που θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στο Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Μέσα σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή και της Ορχήστρας Utopia στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Ο πολυβραβευμένος μαέστρος, που το καλοκαίρι εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, μαζί με την ορχήστρα Utopia, ξεκινούν ένα νέο μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη στις 23 Οκτωβρίου.

Η αυλαία του ταξιδιού θα πέσει στο Μέγαρο Μουσικής, που ο Θεόδωρος Κουρεντζής, γνωστός για τις ανατρεπτικές ερμηνείες του, θα επιστρέψει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης με στόχο να προσφέρει στο κοινό μία μυσταγωγική εμπειρία που ενώνει τη μουσική του χθες με τη σύγχρονη δημιουργία, δίνοντας τροφή για σκέψη στον ακροατή.

Στο επίκεντρο της συναυλίας θα βρεθεί η Συμφωνία αρ. 5 σε ντο δίεση ελάσσονα του Γκούσταβ Μάλερ, διάσημη για το περίφημο Adagietto της. Το έργο που έκανε πρεμιέρα πριν έναν αιώνα στην Κολωνία, κατέχει περίοπτη θέση στο παγκόσμιο ρεπερτόριο, καθώς συγκινεί βαθιά το σημερινό κοινό.

Η αριστουργηματική συμφωνία του Αυστριακού μουσουργού συνδυάζεται με την Πασακάλια - Μουσική για Ορχήστρα IX του σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη Τζέυ Σβαρτς, η οποία γράφτηκε για τον Έλληνα σούπερ σταρ του πόντιουμ και παρουσιάζεται στο Μέγαρο σε παγκόσμια πρεμιέρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Νέα Φιλαδέλφεια - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε

Πιερρακάκης: Κατά μέσο όρο η Ελλάδα έχει 8 παιδιά ανά εκπαιδευτικό ενώ στην Ολλανδία 16


Καβγάς on air Γκλέτσου-Καινούργιου: Είσαι ομοφοβική για να κάνεις τηλεθέαση - Δεν σου επιτρέπω, σε είχα για τζέντλεμαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr