Μάριος Φραγκούλης στο protothema.gr: Έμεινα δύο μήνες στο κρεβάτι μετά το τροχαίο, τώρα όμως είμαι έτοιμος για το Ηρώδειο

Ο διεθνώς καταξιωμένος ερμηνευτής μιλά για το σοβαρό χτύπημα που υπέστη, τον θάνατο της μητέρας του αλλά και για την επιστροφή του στη σκηνή

Με έναν αισιόδοξο τρόπο επιλέγει να αποχαιρετήσει ο Μάριος Φραγκούλης το φετινό, δύσκολο για εκείνον καλοκαίρι. Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που τον ανάγκασε να ακυρώσει ολόκληρη την καλοκαιρινή περιοδεία του, για το οποία μιλά για πρώτη φορά, λεπτομερώς, στο protothema.gr, και την απώλεια της μητέρας του, επιστρέφει στη σκηνή του Ηρωδείου, στις 3 Οκτωβρίου, γερός πλέον και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για να μοιραστεί με το κοινό μια μουσική βραδιά γεμάτη όμορφες μελωδίες, αγαπημένα τραγούδια αλλά και ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα που σχετίζεται με την ψυχική υγεία.

Όταν στις αρχές Ιουνίου δημοσιοποιήθηκε η ακύρωση των πρώτων καλοκαιρινών συναυλιών που είχε προγραμματίσει στην Ελλάδα, μαζί με την Γιώτα Νέγκα, εξαιτίας της εμπλοκής του σε τροχαίο ατύχημα, κανείς, ούτε καν ο ίδιος, δεν περίμενε πως τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που θα τον καθήλωναν στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Πράγματι, πέρασα ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Το τροχαίο ήταν σφοδρό και προκάλεσε μεγάλη ζημιά. Το χτύπημα ήταν σε πολύ δύσκολο σημείο, στον πνεύμονα, είχε ραγίσει το στέρνο μου και οι γιατροί μού απαγόρευσαν κάθε μετακίνηση. Χρειάστηκε να μείνω έναν μήνα στο νοσοκομείο και άλλο έναν μήνα στο σπίτι, σε πλήρη ακινησία και σε ειδικό νοσοκομειακό κρεβάτι. Χρειαζόμουν άνθρωπο δίπλα μου 24 ώρες το 24ωρο. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν είχα καταλάβει πως ήταν τόσο σοβαρός ο τραυματισμός μου και έκανα σχέδια. Δυστυχώς όμως δεν ήταν δυνατό να ανταποκριθώ στις καλλιτεχνικές υποχρεώσεις μου. Ευτυχώς τώρα είναι όλα καλά» εξομολογείται ο ίδιος ανακουφισμένος.

Μέσα σε όλη αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ο διεθνώς καταξιωμένος ερμηνευτής δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα, τον θάνατο της μητέρας του, η οποία έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιουλίου και ενώ ο ίδιος δεν είχε αναρρώσει πλήρως. Με καταγωγή από την Κέρκυρα η μητέρα του γνώρισε τον πατέρα του στην Αφρική παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο αγόρια. Εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν εκεί, όμως, πήραν τη δύσκολη απόφαση, όταν ο Μάριος ήταν τεσσεράμισι χρονών, να τον αφήσουν στην Αθήνα, με την αδελφή της μητέρας του και τον σύζυγό της. Ο μικρός Μάριος ξανασυναντήθηκε με την οικογένειά του μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, γεγονός που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στην παιδική ψυχή του. Παρόλα αυτά έκανε ότι μπορούσε για να αναπληρώσει το κενό στη σχέση με τη μητέρα του, καθώς, όπως μάς είπε, εδώ και πολλά χρόνια έμεναν μαζί.

«Η μητέρα μου ήταν 98 χρονών αλλά η απώλεια του γονιού είναι πάντα επώδυνη. Μού λείπει καθημερινά καθώς τα τελευταία 20 χρόνια μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, την είχα κοντά μου, την πρόσεχα, είχαμε διαρκή επικοινωνία, μού εμφυσούσε το γέλιο της και τον αυθορμητισμό της. Αναπληρώσαμε έτσι, σε κάποιο βαθμό, τα χρόνια που περάσαμε μακριά ο ένας από τον άλλο, όταν η οικογένειά μου ζούσε στην Αφρική κι εγώ μεγάλωνα στην Αθήνα με τη θεία και τον θείο μου, δύο εξαιρετικούς ανθρώπους που μού πρόσφεραν μεγάλη αγάπη και πολλά εφόδια για τη ζωή μου».

Τίποτα απ’ όλα όσα συνέβησαν στα παιδικά του χρόνια, ωστόσο, δεν ήταν ικανό να σταθεί εμπόδιο στο ταλέντο του. Ξεκίνησε από μικρή ηλικία μαθαίνοντας βιολί, στο πλευρό αξιόλογων δασκάλων, έκανε την πρώτη του ερμηνεία σε μιούζικαλ στα 11 του μόλις χρόνια ενώ ήταν πασιφανές στο αγγλικό σχολείο που φοιτούσε ότι αυτό το παιδί διέθετε ένα μεγάλο χάρισμα. Ένα χάρισμα το οποίο βέβαια ο ίδιος φρόντισε να καλλιεργήσει σε βάθος και να το αναπτύξει πραγματοποιώντας πολύχρονες σπουδές, υποκριτικής και μουσικής, σε φημισμένες σχολές του εξωτερικού μεταξύ των οποίων και η περίφημη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκγς όπου φοίτησε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχοντας πλέον αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια ο Μάριος ξανοίχτηκε και διακρίθηκε σε ένα ευρύτατο καλλιτεχνικό πεδίο, που εκτείνεται από την όπερα και το μιούζικαλ μέχρι το ποπ τραγούδι. Ήρθε σε επαφή με το διεθνές κοινό μέσα από τις εμφανίσεις του στις διασημότερες αίθουσες του κόσμου, από την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου μέχρι το Κόβεν Γκάρντεν, αλλά παρά την επιτυχία που σημείωνε ήταν προσωπική του απόφαση να μην διακόψει τους δεσμούς του με την πατρίδα του, την Ελλάδα. Παράλληλα με την πλούσια δραστηριότητά του στο εξωτερικό εύρισκε πάντα χρόνο να ηχογραφεί ελληνικά άλμπουμ, να δίνει συναυλίες και να συμμετέχει σε να πρωταγωνιστεί σε μιούζικαλ και σε μουσικές παραστάσεις σημαντικών Ελλήνων συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.
Η βραβευμένη Αμερικανίδα σοπράνο Larisa Martinez θα εμφανιστεί μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη στο Ηρώδειο
 Παράλληλα, χάρη στις προσωπικές του γνωριμίες και επαφές το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά διακεκριμένους ξένους καλλιτέχνες. Το ίδιο, εξάλλου, θα συμβεί και στη νέα αυτή συναυλία του στο Ηρώδειο καθώς προσκεκλημένη του θα είναι η περιζήτητη λυρική Αμερικανίδα με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο λυρική τραγουδίστρια Larisa Martinez. Η ιστορία μάλιστα της γνωριμίας τους είναι πολύ όμορφη: « Είχα πάει σε μια συναυλία στο Κάρνεγκι Χολ, στη Νέα Υόρκη, και δίπλα μου καθόταν ο διάσημος Αμερικανός βιολονίστας Τζόσουα Μπελ ο οποίος τυγχάνει να είναι σύζυγος της Λαρίσα Μαρτίνεζ. Μιλήσαμε λοιπόν και μετά το τέλος της συναυλίας πήγα στα παρασκήνια, συστηθήκαμε με την Λαρίσα και τής είπα πως θα ήθελα πολύ να έρθει στην Ελλάδα να την φιλοξενήσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί» διηγείται ο ίδιος.


Όσο για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο; Αυτό έχει τον συμβολικό τίτλο «Symphony Of Life»: «Για μένα κάθε τραγούδι έχει αρχή, μέση και τέλος, σαν ένα μικρό συμφωνικό έργο. Κι επειδή το ρεπερτόριό μου περιλαμβάνει τραγούδια συνθετών από όλο τον κόσμο, και κλασικά και σύγχρονα, τα οποία όμως δεν μπορείς να τα κατατάξεις σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, θέλησα να δώσω στη συναυλία αυτόν τον τίτλο ο οποίος παραπέμπει, ταυτόχρονα, και στο νόημα της αρμονίας στη ζωή μας που είναι σήμερα ένα μεγάλο ζητούμενο. Γιατί όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους, τους χιλιάδες θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς αθώων ανθρώπων και μικρών παιδιών που κατακλύζουν καθημερινά τις οθόνες μας, δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Πρέπει όπως μπορεί ο καθένας μας να βοηθάει να αλλάξει προς το καλύτερο ο κόσμος μας, να μην υποφέρουν τα παιδιά. Μέσα από προσφορές και ενεργή συμμετοχή σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ακόμα και και μέσα από τα μηνύματα των τραγουδιών και της μουσικής που έχει δύναμη να προσφέρει ελπίδα και να φέρνει στο προσκήνιο την επικοινωνία, τη σύμπραξη» επισημαίνει με νόημα.

Όπως συχνά συμβαίνει με τις μεγάλες συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη έτσι και αυτή είναι συνδεδεμένη με έναν κοινωνικό μιας και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του «ANIMA», ενός οργανισμού που επικεντρώνεται σε θέματα ψυχικής υγείας και στηρίζει συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τέτοιους είδους δυσκολίες: «Είναι πασιφανές πλέον ότι ο αντίκτυπος της σύγχρονης εποχής στην ψυχική υγεία ατόμων όλων των ηλικιών, ακόμη και των παιδιών και των εφήβων, είναι πολύ μεγάλος. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε πολλές δύσκολες καταστάσεις, όπως η οικονομική κρίση, ο Covid, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και η επικοινωνία μέσω των social media, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η ψυχική υγεία» μάς λέει ο Μάριος Φραγκούλης, αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, την ευαισθησία του σε θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και τον συνάνθρωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Με το Global Citizen 2024 βραβεύτηκε ο Μητσοτάκης: «Αυτό το βραβείο ανήκει κυρίως στον ελληνικό λαό»

Άγρια νύχτα στον Λίβανο: Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους της Χεζμπολάχ, στους 500 οι νεκροί, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν

Survivor: Η μεγάλη επιστροφή της Εκατερίνα και οι μάχες για τις προμήθειες και την ομελέτα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr