Μαρία Κάλλας: Στο αθηναϊκό σπίτι όπου έζησε στην Κατοχή γυρίστηκαν σκηνές για την τηλεοπτική σειρά που εξιστορεί τη ζωή της

Μαρία Κάλλας: Στο αθηναϊκό σπίτι όπου έζησε στην Κατοχή γυρίστηκαν σκηνές για την τηλεοπτική σειρά που εξιστορεί τη ζωή της

Μετά την ευγενική παραχώρηση της Προέδρου της Εταιρείας για το Κτίριο και την Ακαδημία Μαρία Κάλλας Βάσως Παπαντωνίου

Maria_Callas-_seira_-_spiti
Στο σπίτι της Μαρίας Κάλλας, που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων 61, στο Κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου έζησε η κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο με τη μητέρα και την αδελφή της στα χρόνια της κατοχής, πραγματοποιήθηκε μέρος των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης νέας, βιογραφικής σειράς «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία και σενάριο Όλγας Μαλέα, που θα βλέπουμε από τον Οκτώβριο στην ΕΡΤ1.

Παρά το γεγονός ότι στο κτίριο πραγματοποιούνται εντατικές εργασίες, στο πλαίσιο της πλήρους αποκατάστασής του και της μετατροπής του σε Ακαδημία Τραγουδιού Μαρία Κάλλας, η εμπνεύστρια και ψυχή του εγχειρήματος και Πρόεδρος της αρμόδιας εταιρείας, Βάσω Παπαντωνίου, έδωσε την άδεια στους συντελεστές της σειράς να πραγματοποιήσουν γυρίσματα για πέντε ημέρες.

Εκεί, στο σπίτι αυτό που η νεαρή Μαρία έκανε τα πρώτα της μουσικά όνειρα, βρέθηκαν οι πρωταγωνιστές της σειράς, η πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου που υποδύεται την Κάλλας, η Ελένη Ράντου που έχει αναλάβει τον ρόλο της μητέρας της και η τραγουδίστρια Demi που ενσαρκώνει τον ρόλο της αδελφής της.
Η Βάσω Παπαντωνίου ξενάγησε την σκηνοθέτιδα και τους ηθοποιούς στους χώρους του σπιτιού και τούς διηγήθηκε ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη ζωή της Ελληνίδας ντίβας τη ζωή της οποίας καλούνται να αναβιώσουν στη μικρή οθόνη.

Κλείσιμο
Στη σειρά, η οποία βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη, λαμβάνουν επίσης μέρος η Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), ο Αργύρης Πανταζάρας (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας) και ο Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος).

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Επιχειρούν στον νότιο Λίβανο οι ειδικές δυνάμεις, ψάχνουν τις σήραγγες της Χεζμπολάχ - Προετοιμάζουν την εισβολή

Τάιλερ ΜακΜπέθ: Ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι

Μάστορας εναντίον δημοσιογράφων: Πατούν επί πτωμάτων για ένα σου κλικ, το μόνο που προσφέρουν είναι αποχαύνωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης