Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φιλοξενεί την περίφημη Royal Philharmonic Orchestra

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φιλοξενεί την περίφημη Royal Philharmonic Orchestra

Θα τη διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος Βασίλι Πετρένκο

Royal_Philarmonic_Orchestra
Μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, την περίφημη Royal Philharmonic Orchestra, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό, στην συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Βασίλι Πετρένκο.

Σε αυτή της την εμφάνιση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, συμπράττει με τον ανερχόμενο νοτιοκορεάτη πιανίστα Ύντσαν Λιμ, ο οποίος θα ερμηνεύσει το δημοφιλέστατο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα τουΦρεντερίκ Σοπέν. Ο νεαρός βιρτουόζος, που εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς με τη βαθιά μουσικότητα και την άψογη τεχνική του, κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση, όταν ανακηρύχθηκε ο νεαρότερος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Βαν Κλάιμπερν, το 2022, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Για τη συναυλία της στο Μέγαρο, η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα επέλεξε από το πλούσιο ρεπερτόριό της γνωστά έργα ευρωπαίων μουσουργών, όπως την Εισαγωγή «Καρναβάλι» του Τσέχου Αντονίν Ντβόρζακ και το Κοντσέρτο για ορχήστρα του Ούγγρου Μπέλα Μπάρτοκ.

Ο πολυβραβευμένος μαέστρος Βασίλι Πετρένκο, μετά την επιτυχημένη του θητεία στη Βασιλική Φιλαρμονική του Λίβερπουλ, έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής της Royal Philharmonic Orchestra το 2021. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πάμπολλες συνεργασίες με φημισμένες ορχήστρες από όλο τον κόσμο, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ αλλά και σε παγκόσμιες περιοδείες με γνωστά ορχηστρικά σύνολα, καθώς και πολυάριθμες ηχογραφήσεις. Στο ρεπερτόριό του συγκαταλέγονται ακόμη πάνω από 30 όπερες.

Το άστρο του επίσης πολυβραβευμένου Ύντσαν Λιμ εκτοξεύτηκε στο διεθνές μουσικό στερέωμα, ύστερα από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Van Cliburn (2022). Μάλιστα, οι ερμηνείες του σε έργα υπερβατικής δυσκολίας των Liszt και Rachmaninov τον έκαναν έναν από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες του YouTube (10 εκ. θεάσεις), ενώ οι New York Times τις έχουν συμπεριλάβει στις 10 καλύτερες του 2022. Έκτοτε, η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική: αξιοζήλευτες συνεργασίες με ορχήστρες και μαέστρους διεθνούς κύρους, εμφανίσεις στις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου και πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα.

Κλείσιμο
Διαδραματίζοντας, εδώ και σχεδόν 80 χρόνια, πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και στην παγκόσμια μουσική σκηνή, η Royal Philharmonic Orchestra δίνει περί τις 200 συναυλίες ετησίως ενώ το κοινό της ξεπερνά τα 60 εκατ. παγκοσμίως. Η υπερδραστήρια ορχήστρα εστιάζει όχι μόνο στη ζωντανή παρουσίαση συμφωνικών έργων, αλλά και στην ερμηνεία και ηχογράφηση συνθέσεων για την επένδυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών και βιντεοπαιχνιδιών. Η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα είναι επίσης γνωστή για τις συχνές συμπράξεις της με προβεβλημένους ποπ σταρ, τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά της προγράμματα και τις ευρείας αποδοχής συμπεριληπτικές πρωτοβουλίες της. Αποστολή της είναι να φέρει την ορχηστρική μουσική κοντά στη σύγχρονη κοινωνία και, μέσω της συνεργασίας της με δημιουργικούς εταίρους, να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις τοπικές κοινότητες, ώστε να καταστήσει τη ζωντανή ορχηστρική μουσική προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στο Ξυλόκαστρο: Κάηκαν σπίτια, έκλεισε η Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Δερβενίου, συγκλονιστικά βίντεο

Το Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο και βομβαρδίζει προπύργια της Χεζμπολάχ στα νότια της Βηρυτού

Ισραηλινό πλήγμα κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία - Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης