Σαλβαδόρ Νταλί: Μεγάλη έκθεση που αναδεικνύει τη σύνδεση των έργων του με την τεχνολογία - Δείτε φωτογραφίες

Σαλβαδόρ Νταλί: Μεγάλη έκθεση που αναδεικνύει τη σύνδεση των έργων του με την τεχνολογία - Δείτε φωτογραφίες

Στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Dali_ekthesi_1
«Επειδή εγώ γίνομαι καμιά φορά ζωγράφος, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι καλλιτέχνης. Το πραγματικό μου ενδιαφέρον είναι οι Κυβερνοεπιστήμες (Cybernetics), η Κβαντική Φυσική κι η Βιολογία» έλεγε ο Σαλβαδόρ Νταλί. Σε αυτήν την κομβική πτυχή της σύνδεσης της τέχνης με την επιστήμη, που χαρακτηρίζει το σπουδαίο έργο του κορυφαίου Ισπανού ζωγράφου βασίζεται η έκθεση «Dali Cybernetics – Ταξίδι στο μυαλό μιας ιδιοφυίας» που θα φιλοξενείται από τις 18 Οκτωβρίου, στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Dali_ekthesi_5
Η έκθεση, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Θεσσαλονίκη, μία συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαδόρ Νταλί από μια εντελώς νέα οπτική. Μια εμπειρία αιχμής που βασίζεται σε παράλληλα σύμπαντα, την κβαντική φυσική, την τέταρτη διάσταση, την οπτική, την ιερή γεωμετρία και την αλληλουχία DNA όπως ερμηνεύονται από τον Νταλί μέσα από τα έργα του.
Dali_ekthesi_3
Κλείσιμο
Dali_ekthesi_7

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία των επιρροών του ζωγράφου, από τον υπερρεαλισμό και τον Φρόυντ ολοένα και περισσότερο προς τις θετικές επιστήμες, τα μαθηματικά, την πληροφορική, σε μια μοναδική συνάντηση της τέχνης με την τεχνολογία και την επιστήμη. Ο Νταλί, εξάλλου, πίστευε πως ότι για να επιβιώσει η ζωγραφική, θα πρέπει να συνδεθεί με τη χρήση των υπολογιστών οι οποίοι είναι το μέλλον ενώ προέβλεψε την μελλοντική ικανότητα των μηχανών να σκέφτονται από μόνες τους, ακόμα και να δημιουργούν Τέχνη.
Dali_ekthesi_2
Περιηγούμενος κανείς στην έκθεση θα θαυμάσει τα πιο γνωστά έργα του, θα συναντήσει προβολές έργων του καλλιτέχνη σε οθόνες επιφάνειας 500 τ.μ., θα βιώσει μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας εμπνευσμένη από το έργο του, θα περιπλανηθεί ζωγραφική φαντασία του μέσα από ψηφιοποιημένα επαναλαμβανόμενα στοιχεία από την εικονογραφία του, θα ανακαλύψει τα βιλία που είχε στην πλούσια βιβλιοθήκη του θα παρακολουθήσει το ντομικαντέρ του Τζακ Μποντ για τον σπουδαίο ζωγράφο αλλά και τα “στερεοσκοπικά φιλμ” του επιστήμονα Τόμας Μπάνχοφ που ζωντανεύουν τετραδιάστατες φιγούρες, τα οποία εισήγαγαν τον Νταλί στα Cybernetics.
Dali_ekthesi_6


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να «βολεύει» μερικά κράτη του Κόλπου - Τι στάση θα κρατήσουν;

Η πρωταγωνίστρια του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα φωτογραφήθηκε να σημαδεύει με όπλο στα χέρια

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης