Συναυλία για τα Τέμπη: Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου

Συναυλία για τα Τέμπη: Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου

Την ίδια ώρα, 26 οικογένειες των θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με το εισιτήριο στη συναυλία - Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση του ΚΘΒΕ σχετικά με την παραχώρηση του Θεάτρου Γης Θεσσαλονίκης

kallimarmaro-tempi
Το πράσινο φως έδωσε, ομόφωνα, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβριου, συναυλίας μνήμης. Το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησε το αίτημα κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, μίας από τις 26 συνολικά  που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας έναντι εισιτηρίου 15 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της. Παρότι ζήτησε να μην παραχωρηθεί το Στάδιο εάν η συναυλία έχει αντίτιμο, το αίτημα αυτό δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να συζητηθεί καθώς δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου Συμοβουλίου το οποίο περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά στην ασφάλεια των μνημείων.

Να θυμίσουμε, ωστόσο, πως ο Σύλλογος έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία μάλιστα τού παραχώρησε δωρεάν τον χώρο εξαιτίας του κοινωνικού χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Από την πλευρά των οικογενειών που συμμετέχουν στη διοργάνωση της συναυλίας δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος. Τα μέλη του Συμβουλίου, ωσόσο, πήραν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, προκειμένου να ακούσουν και τη δική της άποψη.

Κλείσιμο
Μετά από αρκετή καθυστέρηση δόθηκε, τελικά, η ομόφωνη έγκριση για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου με την προϋποθεση ο Σύλλογος να καταθέσει, πέντε μέρες πριν την πραγματοποίση της συναυλίας τα απαραίτητα έγγραφα.

Όσον αφορά στην αντίστοιχη συναυλία που επιθυμεί να διοργανώσει ο ίδιος Σύλλογος στην Θεσσαλονίκη, και για την οποία άφησε να εννοηθεί πως έχει συναντήσει εμπόδια, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το αίτημα για την παραχώρηση του Θεάτρου Γης, η διαχείριση του οποίου ανήκει στο Κρατικό Θέατρο Βοερείου Ελλάδος, θα συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα του Συλλόγου κατατέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, στο αρμόδιο τμήμα παραχωρήσεων, ενώ την επόμενη ημέρα εστάλη και προσωπική επιστολή της κ. Καρυστιανού για το ίδιο θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση προς τον Σύλλογο καθώς σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς οι αποφάσεις σχετικά με τις παραχωρήσεις χώρων του ΚΘΒΕ είναι υποχρεωτικό να λαμβάνονται αποκλειστικά από το Δ.Σ. 


Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του - Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ

Χαλκιδική: Νεαρή μητέρα θυμάται τον εφιάλτη που έζησε από τον πρώην σύντροφό της πριν από ένα χρόνο

Έβρος: Πρόγραμμα ενίσχυσης με έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που θα εγκατασταθούν σε 3 ακριτικούς δήμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης