«Μεγάλη Βρεταννία»: Διάκριση στις Κάννες για το ντοκιμαντέρ των 150 χρόνων του ιστορικού ξενοδοχείου

«Μεγάλη Βρεταννία»: Διάκριση στις Κάννες για το ντοκιμαντέρ των 150 χρόνων του ιστορικού ξενοδοχείου

Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί την πορεία του ξενοδοχείου μέσα από μια εντυπωσιακή αναδρομή σε ενάμιση αιώνα αθηναϊκής αίγλης

megali-vretannia-documentary-1
Το ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία - Η ιστορία μέσα στην Ιστορία» διακρίθηκε με το βραβείο Silver Dolphin στην κατηγορία History and Personalities / Portraits, στο φεστιβάλ Cannes Corporate Media & TV Awards 2024.

Το ντοκιμαντέρ ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές από 46 χώρες, αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία και την κληρονομιά του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο εστιατόριο Annex Beach στη διάσημη La Croisette των Καννών.

Η Πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ, Χλόη Λασκαρίδη, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη βράβευση του Ντοκιμαντέρ “150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία – Η ιστορία μέσα στην Ιστορία” στo φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια λειτουργίας του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι. Μοιραζόμαστε αυτή την τιμητική διάκριση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ και όσους συμμετείχαν σε αυτό, με τις προσωπικές τους αφηγήσεις».

Κλείσιμο
HOTEL-GRANDE-BRETAGNE_DOCUMENTARY_CANNES_AWARD_SILVER_DOLPHIN-427x600


Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, παρουσιάζει την ιστορία της «Μεγάλης Βρεταννίας» μέσα από μια εντυπωσιακή αναδρομή ενάμιση αιώνα, δίνοντας έμφαση στην ιστορική σύνδεση του ξενοδοχείου με την εξέλιξη της Αθήνας. Η παραγωγή εκτελέστηκε από την Indigo View, με συμπαραγωγή της ΕΡΤ, σενάριο της Νατάσας Σέγκου και μουσική του Μίνωα Μάτσα, ενώ η αφήγηση έγινε από τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ο οποίος ανέλαβε και την αρχισυνταξία του έργου.

Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης σχολίασε: «Για μένα, αυτό το ντοκιμαντέρ αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία ενός ζωντανού μνημείου. Η Μεγάλη Βρεταννία, από τη στιγμή που χτίστηκε, κρύβει αμέτρητες ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα από τις δεκαετίες, και εμείς επιχειρήσαμε να τις φέρουμε στο φως με δημιουργικότητα και χρώμα.»

Η ταινία περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και σήμερα, καθώς και μαρτυρίες προσωπικοτήτων που συνδέονται με το Ξενοδοχείο. Σημαντικές συνεντεύξεις περιλαμβάνουν τον ιστορικό και συγγραφέα Άγγελο Φ. Βλάχο, τον Απόστολο Δοξιάδη, δισέγγονο του ιδρυτή Ευστάθιου Λάμψα, τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο, την τέως Βασίλισσα των Ελλήνων Άννα Μαρία, τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ Κώστα Κωστή, τον πλοιοκτήτη Αθανάσιο Λασκαρίδη και την Πρόεδρο του ΔΣ της ΛΑΜΨΑ, Χλόη Λασκαρίδη.

Η βράβευση του ντοκιμαντέρ αποτελεί φόρο τιμής στη μακρά ιστορία του ξενοδοχείου και την ιδιαίτερη συμβολή του στην πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας. Η ταινία παρουσιάζει τη σχέση του ξενοδοχείου με την πόλη μέσα από σημαντικά γεγονότα και προσωπικότητες, αποτυπώνοντας τις αλλαγές και τις επιδράσεις που είχε στο πέρασμα των δεκαετιών.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ είναι πλέον διαθέσιμο στο ERTFLIX, την πλατφόρμα της ΕΡΤ, προσφέροντας στους θεατές την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις συναρπαστικές ιστορίες και την πλούσια κληρονομιά του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, μέσα από μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική αφήγηση που αναδεικνύει την ιστορική του σημασία.

«150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία. Η ιστορία μέσα στην ιστορία» | Επίλογος | ΕΡΤ


Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Βρέθηκε μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες στη χώρα με 8.000 δενδρύλλια και εκτιμώμενη αξία 15. εκατ. ευρώ

Αθηνά Ωνάση: Αγνώριστη σε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση

Αλέξης Κούγιας στην «Πρώτη Λέξη»: Πισπιρίγκου και Κορκονέας οι μεγαλύτερες ήττες στην καριέρα μου - Έκανα χημειοθεραπείες και πήγαινα στο δικαστήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης