Μίμης Πλέσσας: Τιμητικό 10ήμερο αφιέρωμα στο θέατρο Παλλάς

Μίμης Πλέσσας: Τιμητικό 10ήμερο αφιέρωμα στο θέατρο Παλλάς

Μια σειρά από λαμπερά καλλιτεχνικά ονόματα παρελαύνει από τη σκηνή του θεάτρου Παλλάς σε ένα μουσικοθεατρικό δεκαήμερο σόου με την υπογραφή του δημιουργού των επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη αφιερωμένο στον αλησμόνητο Μίμη Πλέσσα και τα αξέχαστα κινηματογραφικά του τραγούδια.

plessas_pallas_big
Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Μίμη Πλέσσα, που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή, ετοιμάζει το θέατρο Παλλάς από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα πλούσιο δεκαήμερο αφιερωμένο στο βιρτουόζο πιανίστα και μαέστρο, τον άνθρωπο που τίμησε και αφοσιώθηκε στη μελωδία όσο λίγοι, που συνδύασε την όπερα και την κλασική με τα οικεία, έντεχνα ακούσματα συνθέτοντας κορυφαίες επιτυχίες, τις οποίες ανέδειξαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως οι Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.

Ο Μίμης Πλέσσας δεν υπήρξε μόνο ένα από τα πιο μεγάλα και ευρέως αναγνωρισμένα ονόματα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, αλλά ήταν σίγουρα ένας από τους πιο πολυτραγουδισμένους. Ανάμεσα στα ρεκόρ που κατέρριψε ήταν ότι υπήρξε ο άνθρωπος με τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ, «τον Δρόμο», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις από το 1969. Ειδικά στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του, από το «Το φεγγάρι Πάνωθε μου», «γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «οι Θαλασσιές οι χάντρες», «τόσα καλοκαίρια», «θα πιώ απόψε το φεγγάρι», κ.α., «άνοιξε πέτρα» συνδέθηκαν με αξέχαστες στιγμές που έραψαν εποχή.

Το αφιέρωμα, που είχε αρχικώς σχεδιαστεί με αφορμή τα 100ά γενέθλια του Μίμη Πλέσσα, πλέον μετατρέπεται σε ένα φεστιβάλ που στόχο έχει να τιμήσει με τον δέοντα τρόπο τη μνήμη του Μίμη Πλέσσα με την εμφάνιση πλήθος καλλιτεχνών-ηθοποιών και τραγουδιστών, οι οποίοι υπόσχονται μια άκρως πρωτότυπη παράσταση με την υπογραφή του δημιουργού των επιτυχιών, Γιώργο Βάλαρη. Αυτή τη μουσικοχορευτική παράσταση-μοναδικό σόου αφιερωμένο στον Μίμη Πλέσσα συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα με μαέστρο τον Αντώνη Γούναρη, οι οποίοι θα μας «ταξιδέψουν» σε αλλοτινές, αξεπέραστες νοσταλγικές εποχές.

Κλείσιμο
Ανάμεσα στα ξεχωριστά ονόματα που θα βρεθούν στη σκηνή του Παλλάς διακρίνονται πολλά ονόματα, όπως αυτά της Γλυκερίας με τη μακροχρόνια πορεία στο ελληνικό τραγούδι, η οποία θα εμφανιστεί αυτό το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στη σκηνή του Παλλάς μαζί με την αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια με τη διαμαντένια φωνή Όλγα Βενέτη, που την είδαμε πέρυσι να κυριαρχεί στον ίδιο χώρο ως Δαλιδά. Τη σειρά των εμφανίσεων, αφιερωμένων στον Μίμη Πλέσσα, θα ανοίξει ο Στέλιος Διονυσίου με το γνωστό λαϊκό ηχόχρωμα της φωνής του την Πέμπτη 10.10, ενώ την Παρασκευή 11.10 τον διαδέχεται η Μπέσυ Αργυράκη.

Την ερχόμενη βδομάδα σειρά έχουν ο Θοδωρής Μαραντίνης με την Ελένη Καρακάση στις 17.10 και την Παρασκευή το λαϊκό εκτόπισμα της Πέγκυ Ζήνα αναμένεται να δώσει μια άλλη τροπή στο ρεπερτόριο. Το Σάββατο και την Κυριακή 19/10 στη σκηνή του Παλλάς θα βρεθεί η Λένα Αλκαίου και το πρόγραμμα θα κλείσει την Κυριακή 20/10 η Μελίνα Ασλανίδου.

Τους παραπάνω ερμηνευτές θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μπέσυ Μάλφα, η Ελένη Καρακάση, η Σοφία Μανουσάκη, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης με σπέσιαλ εμφάνιση.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Θέατρο Παλλάς αλλά και στην www.ticketsercvices.gr.

foto-plessas__2_
foto-plessas__3_
foto-plessas__4_
foto-plessas__5_
foto-plessas__6_
foto-plessas__1_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης