Gojira: Οι Γάλλοι ροκάδες που έκλεψαν τις εντυπώσεις στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών του Παρισιού έρχονται στην Αθήνα

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία τους

Τους Gojira, το γαλλικό μέταλ συγκρότημα που έκλεψε τις εντυπώσεις με την εκρηκτική του εμφάνισή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά, σε λίγους μήνες, το ελληνικό κοινό. Η διάσημη progressive metal μπάντα που άφησε εκατομμύρια τηλεθεατών από ολόκληρο τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, ερμηνεύοντας, μαζί με την τραγουδίστρια της όπερας Marina Viotti, το εμβληματικό τραγούδι της Γαλλικής Επανάστασης «Ca ira» στα μπαλκόνια του επιβλητικού κτηρίου Palais de Justice, δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα, θα δώσουν μια συναυλία 19 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens 2025.
Μπορεί όσοι δεν είναι μυημένοι στο μουσικό αυτό είδος να εξεπλάγησαν βλέποντας για πρώτη φορά μια ζωντανή εμφάνισή τους, οι απανταχού πιστοί οπαδοί του σκληρού ήχου ωστόσο δεν περίμεναν τίποτα λιγότερο από εκείνους, μιας και συγκαταλέγονται, εδώ και χρόνια, στους κορυφαίους εκπροσώπους του είδους.

Το τετραμελές συγκρότημα ιδρύθηκε το 1996 στην γαλλική κοινότητα Ondres, από τα αδέλφια Joe και Mario Duplantier. Αρχικά το όνομά τους ήταν Godzilla αναγκάστηκαν, ωστόσο, στην πορεία να το αλλάξουν καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα πνευματικά δικαιώματα του δημοφιλούς φανταστικού τέρατος των ιαπωνικών ταινιών. Η πορεία τους εξελίχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένα με τους δίσκους τους, μεταξύ των οποίων οι «From Mars To Sirius», «The Way of All Flesh», «L'Enfant Sauvage» και «Magma», να σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων και τους ίδιους να είναι δύο φορές υποψήφιοι για μουσικό βραβείο Γκράμι. Ήταν επίσης το πρώτο γαλλικό συγκρότημα που βρέθηκε στην κορυφή του Billboard Hard Rock Albums chart αλλά και η πρώτη μέταλ μπάντα που έπαιξε σε επίσημη τελετή Ολυμπιακών Αγώνων.

Βασικά «όπλα» τους αποτελούν τα εντυπωσιακά σόου που παρουσιάζουν στις ζωντανές εμφανίσεις τους και βεβαίως η ιδιαιτερότητα της μουσικής τους η οποία συνδυάζει τον σκληρό ήχο με μια ιδιαίτερη συναισθηματική διάσταση, αναμειγνύοντας μουσικά στοιχεία από τα τα διάφορα υποδείδη του μέταλ με φιλοσοφημένους στίχους που θίγουν σημαντικές έννοιες όπως η οικολογική συνείδηση, στην καλλιέργεια της οποίας και οι ίδιοι πρωτοστατούν.

Είναι σαφές λοιπόν πως η επερχόμενη συναυλία τους στην Αθήνα αποτελεί μια μεγάλη είδηση για το εγχώριο κοινό του σκληρού μέταλ ήχου, τους πιστούς Έλληνες θαυμαστές τους αλλά και για όλους εκείνους που ενθουσιάστηκαν παρακολουθώντας την εκρηκτική, κατά γενική ομολογία, εμφάνισή τους στο Παρίσι.


Ειδήσεις σήμερα:

Κατέρρευσε θάλαμος ασανσέρ σε εστία του ΑΠΘ - Ευτυχώς δεν υπήρχαν φοιτητές μέσα

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο Κασσελάκη και την πρόταση Γεροβασίλη για τη διαγραφή του

IDF: Πάνω από 130 ρουκέτες εξαπέλυσε προς το Ισραήλ η Χεζμπολάχ σε λιγότερο από 12 ώρες - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr