«Κωνσταντινούπολη Ανατροπή Πεπρωμένου»: Στις 14 Οκτωβρίου η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Νικολαΐδη - Το έργο και ο συγγραφέας

«Κωνσταντινούπολη Ανατροπή Πεπρωμένου»: Στις 14 Οκτωβρίου η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Νικολαΐδη - Το έργο και ο συγγραφέας

Στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημητρίου Σούτσου 46, Αθήνα (Μετρό Αμπελόκηποι) - Το «who is who» του συγγραφέα, το βιβλίο και το πρόγραμμα της εκδήλωσης

arthrou-vivlio
«Κωνσταντινούπολη Ανατροπή Πεπρωμένου»: Αυτός είναι ο τίτλος της τρίτης συγγραφικής απόπειρας του γνωστού τηλεοπτικού και θεατρικού ηθοποιού, Στάθη Νικολαΐδη, μετά το «Γιατί» και το «Κωνσταντινούπολη Θυμάμαι και Γεύομαι».

stathis_book_konpoli


Ένας από τους πιο… δραστήριους σύγχρονους Κωνσταντινουπολίτες συγγραφείς, ο Νικολαΐδης εμπνέεται, για μια ακόμη φορά, από την Πόλη, και μας καλεί να ταξιδέψουμε, έστω και νοερά, έως εκεί. Ο ήρωάς του, ο Βίκτωρας, είναι ένας άνθρωπος εγκλωβισμένος σε αδιέξοδες καταστάσεις, «χτυπημένος» από τη μοίρα και τις λάθος επιλογές του. Η Αθήνα αποδεικνύεται «αφιλόξενη» γι’ αυτόν, αλλά η Κωνσταντινούπολη τον «αγκαλιάζει» και του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Θα καταφέρει να την εκμεταλλευτεί;

Κλείσιμο
Θίγοντας ζητήματα που μας απασχολούν διαχρονικά, όπως το ποιος, τελικά, κινεί τα νήματα της ζωής μας, ο Στάθης Νικολαΐδης μας μεταφέρει με την γλαφυρή του πένα σε έναν κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας, αλλά ίσως πολλές φορές προσπερνάμε, σφυρίζοντας αδιάφορα. Η φτώχεια, ο πλούτος, οι κοινωνικές ανισότητες, οι αδικίες «αγγίζουν» τον συγγραφέα, που μας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τις περιπέτειες του φίλου του, Βίκτωρα, δημιουργώντας αυτομάτως μια οικειότητα και μία ταύτιση με τον κεντρικό χαρακτήρα του μυθιστορήματος.

Από την πρώτη κιόλας σελίδα, τον βλέπουμε να μοχθεί, να ματώνει, να βασανίζεται, ακόμα και να παρασύρεται από το εύκολο χρήμα, να στέκεται όμως αγέρωχος μπροστά σε όσα του επιφυλάσσει η ζωή και το πεπρωμένο του. Μαζί του, στις 352 σελίδες του βιβλίου, που διαβάζεται σχεδόν «απνευστί», αγωνιούμε να δούμε αν θα μπορέσει ν’ ανατρέψει το πεπρωμένο του ή αν η μοίρα έχει αντίθετη γνώμη...

Το «Κωνσταντινούπολη Ανατροπή Πεπρωμένου» θα παρουσιαστεί επισήμως σε ειδική εκδήλωση την προσεχή Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου. Πιο αναλυτικά:

Παρουσίαση του βιβλίου «Κωνσταντινούπολη, Ανατροπή πεπρωμένου»

stathis_foto_mesa
Ο συγγραφέας Στάθης Νικολαΐδης


Τα Κωσταντινουπολίτικα Σχολικά Σωματεία:

α) Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών,

β) Σύλλογος Ζαππίδων

γ) Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών

δ) Σύνδεσμος Κεντρικιάδων,

Παρουσιάζουν σε πρωτότυπη εκδήλωση το βιβλίο του Κωνσταντινουπολίτη ηθοποιού και συγγραφέα Στάθη Νικολαΐδη «Κωνσταντινούπολη, Ανατροπή Πεπρωμένου» από τις Εκδόσεις ΔΕΡΕ.

Συντονιστής και παρουσιαστής της βραδιάς, ο Στέφανος Παπαδόπουλος (νομικός & συγγραφέας)

Τραγούδια θα ερμηνεύσει η εξαιρετική Σία Κοσκινά του μουσικού θεάτρου. Μαζί της, ο Γρηγόρης Βαλτινός, και στο πιάνο ο Αντώνης Καρατζίκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα: Ο δημοσιογράφος Βασίλης Αναστασόπουλος (Πρώτο ΘΕΜΑ) και οι δημοφιλείς ηθοποιοί: Όλγα Πολίτου (ηθοποιός), Γιάννης Βούρος (ηθοποιός), Ρένια Λουιζίδου (ηθοποιός) και ο Γρηγόρης Βαλτινός (ηθοποιός).

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00, Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημητρίου Σούτσου 46, Αθήνα (Στάση Μετρό Αμπελόκηποι).

Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδότρια, Σοφία Δερέ, μιλά για το βιβλίο

Θα σώσει άραγε η μαγεία της Πόλης, τα όνειρα ενός επίδοξου συγγραφέα, που έχει χάσει τον δρόμο του;

Θα καταφέρει να αναβαπτιστεί στα νερά του Βοσπόρου, ο άνθρωπος που έχει σαγηνευτεί από την εικόνα του στον καθρέφτη κι έχει πουλήσει για το χρήμα, την ψυχή του στον Διάβολο;

Θα θυμηθεί σε ποιον όρκο πραγματικά στεγάζει η αγάπη, ο άντρας που έχει υπνωτιστεί από τη λάμψη του πλούτου κι έχει γυρίσει την πλάτη στην οικογένειά του;

Ο ίδιος μόνο ξέρει, αν διδάσκοντας, θα διδαχτεί πώς να κερδίσει αυτά που του αξίζουν και να πάρει πίσω αυτά που είχε χάσει, φεύγοντας από την Κωνσταντινούπολη για πάντα αλλαγμένος.

Το βιβλίο του Στάθη Νικολαΐδη «Κωνσταντινούπολη: Ανατροπή πεπρωμένου», είναι μια ωδή στην Κωνσταντινούπολη! Μια μοιραία συνάντηση ανάμεσα σ΄έναν συγγραφέα και μια Πόλη. Μια συνάντηση που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητά του και θα φέρει στην επιφάνεια το ταλέντο του, για να γράψει επιτέλους τη δική του ιστορία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

stathis_foto_mesa
Ο συγγραφέας Στάθης Νικολαΐδης


Ο Στάθης Νικολαΐδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Ήρθε σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα.

Ασχολήθηκε με τον τουρισμό. Μιλάει ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά και γαλλικά. Διετέλεσε ενεργό και δραστήριο μέλος Κωνσταντινουπολίτικων Σωματείων.

Υπήρξε διοργανωτής και παρουσιαστής θεατρικών-μουσικών εκδηλώσεων. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Παρακολούθησε θεατρικά και τηλεοπτικά σεμινάρια στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος σε 60 επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και σε πάρα πολλές αξιόλογες και επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, σε αθηναϊκά, χειμερινά-καλοκαιρινά, θέατρα και περιόδευσε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων έκανε πολλές διαφημίσεις και σπικάζ.

Κατείχε θέση διευθυντή οργάνωσης και παραγωγής τηλεοπτικών και θεατρικών παραγωγών. Σκηνοθέτησε τη μουσικοχορευτική παιδική παράσταση «Τα Παιδιά είναι Άνθρωποι και Αυτά».

Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, Αφρική και Αμερική.

Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για το κοινωνικό μυθιστόρημα, με τίτλο «ΓΙΑΤΙ;», που αναφέρεται σε μια αληθινή ιστορία, η οποία διαδραματίζεται στην Πόλη, τη δεκαετία του ’70 και καταλήγει στην Αθήνα.

Το δεύτερο βιβλίο, από τις Εκδόσεις ΔΕΡΕ, με τίτλο «Κωνσταντινούπολη Θυμάμαι και Γεύομαι», αναφέρεται σε αναμνήσεις, βιώματα και πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής από τη γενέτειρά του. Ήδη κυκλοφορεί η 5η έκδοση με μεγάλη επιτυχία και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Το νέο του βιβλίο είναι το δεύτερο υπό τη σκέπη των Εκδόσεων ΔΕΡΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα παίκτη της Βόλφσμπουργκ: «Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μα...ία»

Νόμπελ Χημείας στον Ντέμη Χασάμπη: Το παιδί θαύμα στο σκάκι που κατέκτησε AI και Google και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ


Τέλος εποχής για το εμβληματικό καζίνο Tropicana στο Λας Βέγκας - Κατεδαφίστηκε σε 22" μετά από 67χρόνια ιστορίας - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης