Γιώργος Θεοφάνους: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία «35 Σ’ Αγαπώ… Μαζί Για Το Παιδί»

Γνωστοί καλλιτέχνες ερμήνευσαν τραγούδια του συνθέτη – Τα έσοδα θα διατεθούν για το Μαζί για το Παιδί

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού η συναυλία του Γιώργου Θεοφάνους, συνθέτη και στιχουργού με τις τεράστιες διαχρονικές επιτυχίες, με τίτλο «35 Σ’ Αγαπώ… Μαζί Για Το Παιδί». Μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και συγκινητικές στιγμές, που ταξίδεψε το κοινό μέσα από την 35χρονη πορεία του συνθέτη στο ελληνικό τραγούδι. Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την στήριξη των σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Αγαπημένοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τραγούδια του συνθέτη. Με μαέστρο τον Γιώργο Θεοφάνους στο πιάνο, οι Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Δάντης, Ευρυδίκη, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας, Πίτσα Παπαδοπούλου και Αντώνης Ρέμος δημιούργησαν μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν.

Παρουσιάστηκαν μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη από την 35ετη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, συνοδεία 14μελους ορχήστρας σε μουσική επιμέλεια του Λεωνίδα Τζίτζου. Συμμετέχουν οι σολίστες (με αλφαβητική σειρά) Θάνος Γκιουλετζής – βιολί, Νίκος Ζωιδάκης – λύρα και ο Μανώλης Καραντίνης – μπουζούκι.



Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν αυτή που ο Γιώργος Θεοφάνους αναφέρθηκε στον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα και μοιράστηκε με το κοινό μνήμες από τη συνεργασία τους.

Τρυφερό στιγμιότυπο της συναυλίας ήταν όταν παιδιά τραγούδησαν για τα παιδιά, καθώς επί σκηνής βρέθηκαν και περισσότεροι από 100 χορωδοί, από τις χορωδίες: παιδική χορωδία Δήμου Διονύσου (διεύθυνση: Χρυσούλα Τσιμούρη), παιδική χορωδία Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης (διεύθυνση: Λώρα Πετροπούλου - Ελεωνόρα Ζαχαριά, παιδική χορωδία Cantus Atenas (διεύθυνση: Δήμητρα Χανού), παιδική χορωδία Con Anima Συλλόγου Εργάνη (διεύθυνση: Ιουλία Τζανετουλάκου). Οι νεαροί χορωδοί τραγούδησαν ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι με μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Θάνου Παπανικολάου, το οποίο είναι εμπνευσμένο από φράσεις που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί Για Το Παιδί» σε σημειώματα και ζωγραφιές τους. Το τραγούδι αυτό αφιερώθηκε στα παιδιά όλου του κόσμου, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης.

Η συναυλία ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Records.



Συντελεστές:
Ήχος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr