Με την ταινία Maria και την Αντζελίνα Τζόλι η έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην ταινία Maria του Πάμπλο Λαραΐν, η βραβευμένη με Όσκαρ Αντζελίνα Τζολί είναι η Μαρία Κάλλας, η πιο εμβληματική ερμηνεύτρια του 20ού αιώνα

Η νέα ταινία του σπουδαίου χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν, με τίτλο Maria και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στο Ολύμπιον.

Στην ταινία Maria του Πάμπλο Λαραΐν, η βραβευμένη με Όσκαρ Αντζελίνα Τζολί είναι η Μαρία Κάλλας, η πιο εμβληματική ερμηνεύτρια του 20ού αιώνα. Η ταινία ακολουθεί την Ελληνίδα ντίβα την περίοδο που αποσύρεται στο Παρισι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή. To Maria επαναπροσεγγίζει τη θρυλική σοπράνο στις τελευταίες ημέρες της, καθώς αναπολεί την ταυτότητα και τη ζωή της, αποκαλύπτοντας παράλληλα άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.



O  –υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος σε Κάννες, Βενετία και Βερολίνο– δημιουργός μάς βυθίζει στα ενδότερα μιας μυθικής φιγούρας που καλείται να διαχειριστεί το βάρος μιας ανυπολόγιστης φήμης και κληρονομιάς. H Αντζελίνα Τζολί, σε μία ερμηνεία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσιώδες χειροκρότημα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενσαρκώνει τη γυναίκα πίσω από τον μύθο, μια τραγική ηρωίδα που έρχεται αντιμέτωπη με το φάντασμα ενός αλλοτινού και αξεπέραστου μεγαλείου, τον φόβο της θνητότητας, τις ανοιχτές πληγές μιας ζωής γεμάτης ανεπανάληπτους θριάμβους και ανεπούλωτα τραύματα. 

Έχοντας στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες της Μαρίας Κάλλας, η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του Πάμπλο Λαραΐν για ισάριθμες εκθαμβωτικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία και στον πολιτισμό του 20ού αιώνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Jackie (για την Τζάκι Κένεντι) και το Spencer (για την πριγκίπισσα Νταϊάνα).

Διανθισμένο με τις μαγευτικές όπερες που ερμήνευσε μοναδικά η Μαρία Κάλλας, άλλα και διάσπαρτο με αναδρομές στα πιο κομβικά επεισόδια της ταραχώδους ζωής της, από τα βασανιστικά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τη θυελλώδη σχέση με τον Αριστοτέλη Ωνάση, το Maria ρίχνει φως στα ανθρώπινα σκοτάδια που φωλιάζουν πίσω από την εκτυφλωτική βιτρίνα της καθολικής αναγνώρισης.

*Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από το Cinobo και τη Faliro House.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου

POS και ηλεκτρονικές πληρωμές «άνοιξαν» τα μάτια στην εφορία: Ο... κρυφός θησαυρός των ταξί που αποκαλύφθηκε

Ο «εφιάλτης» των καθυστερήσεων στα ενοίκια και οι λύσεις που προσφέρει ο νόμος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr