Πολ Ντι Άνο: Πέθανε ο τραγουδιστής των δύο πρώτων δίσκων των Iron Maiden - Δείτε βίντεο

Πολ Ντι Άνο: Πέθανε ο τραγουδιστής των δύο πρώτων δίσκων των Iron Maiden - Δείτε βίντεο

Είχε συνεργαστεί για τρία χρόνια με το συγκρότημα αλλά αντικαταστάθηκε εξαιτίας των καταχρήσεών του

Paul_di_Anno_1
Χάθηκε ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής ιστορίας των Iron Maiden. O Πολ Ντι Άνο, ο τραγουδιστής των δύο πρώτων δίσκων της διάσημης χέβι μέταλ μπάντας, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών.
Iron Maiden Remember Tomorrow 1980(Paul Di'Anno)
Ο Πολ Άντριους, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, εισήλθε τους κόλπους του συγκροτήματος το 1978, αντικαθιστώντας τον Ντένις Γουίλοκ που βρισκόταν έως τότε στα φωνητικά αλλά η συνεργασία τους διήρκεσε μόλις τρία χρόνια.

Ήταν η φωνή του πρώτου δίσκου των Iron Maiden που κυκλοφόρησε το 1980, με τίτλο το όνομά τους, και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ του νέας γενιάς του βρετανικού χέβι μέταλ. Έναν χρόνο αργότερα ηχογράφησε με το συγκρότημα το άλμπουμ «Killers » και το ΕΡ «Maiden Japan».
Κλείσιμο
Iron Maiden Killers live 1980(Paul Di'Anno)
Λόγω των καταχρήσεων που έκανε, ωστόσο, και των σοβαρών εθισμών του, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τη φωνή του εξαιτίας των οπoίων μάλιστα οι Iron Maiden αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πολλές προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις τους. «Έκανα χρήση κοκαϊνης 24 ώρες το 24ωρο» είχε εξολογηθεί ο ίδιος μιλώντας για εκείνη την εποχή. Το 1981 αντικαταστάθηκε τελικά από τον Μπρους Ντίκινσον.
Paul Di'Anno - Running Free live (The Beast Arises DVD)
Μέσα στα επόμενα χρόνια ο Πολ Ντι Άντο δημιούργησε διάφορα συγκροτήματα με πιο γνωστά τους «Battlezone» και τους «Killers » στις συναυλίες του όμως αρνούνταν πεισματικά να τραγουδήσει κομμάτια των Iron Maiden.

Τελικά ηχογράφησε το 2006 και το 2007 δύο άλμπουμ με τραγούδια της διάσημης χέβι μέταλ μπάντας, τα «The Maiden Years - The Classics» και «Iron Maiden Days and Evil Nights» αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Παραλίγο να πεθάνει από σηψαιμία και πέρασε οκτώ μήνες νοσηλευόμενος ενώ υποβλήθηκε και σε μια σοβαρή επέμβαση στο γόνοτο, σε νοσοκομείο της Κροατίας, με τους Iron Maiden συνδράμουν στην κάλυψη των εξόδων, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης