Σοφία Βογιατζάκη - Νίκη Λάμη: Γίνονται μητέρα - κόρη κατά παραγγελία στη σκηνή του Θεάτρου Μουσούρη

Σοφία Βογιατζάκη - Νίκη Λάμη: Γίνονται μητέρα - κόρη κατά παραγγελία στη σκηνή του Θεάτρου Μουσούρη

Το έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη άνευ όρων

Sofia_Vogiatzaki_-_Niki_Lami
«Ζητείται κόρη» ή «Ενοικιάζεται μάνα»: Θα μπορούσαν να υπάρξουν άραγε στην αληθινή ζωή τέτοιες αγγελίες; Θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια ιδιωτική συμφωνία ή ακόμα κι ένα επίσημο συμβόλαιο, ώστε δυο γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, να αποκτήσουν τη σχέση μητέρας και κόρης; Θα ήταν ηθικό και νόμιμο να πληρώνει μια «κόρη» μια άγνωστη γυναίκα, μόνο και μόνο για να υποδυθεί τη «μάνα» της;

Κι όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει στο έργο της Μάρτα Μπαρτσελό «Μαμά Μου!», που ανεβαίνει στις 12 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Μουσούρη, με πρωταγωνίστριες την Σοφία Βογιατζάκη και τη Νίκη Λάμη.

Δυο γυναίκες παίρνουν την ανατρεπτική απόφασή να εφαρμόσουν τους όρους ενός άρρηκτου συμβολαίου. Η «κόρη» αμείβει την άγνωστη γυναίκα για να εκτελεί τον ρόλο της «μάνας» κι εκείνη εκτελεί πειστικά τα καθήκοντά της, ως μητέρα. 

Το θέμα του έργου εστιάζει σε μια κοινωνία που πολλά «αναγκαία» θα μπορούσαν να είναι «επιλογές». Και που οι ανατροπές θα μπορούσαν να επιφέρουν ρήγματα στα καθιερωμένα. «Μπορώ, να επιλέξω τους γονείς μου ή τα παιδιά μου»; «Γονέας είναι αυτός που γεννάει και τίκτει ή κι εκείνος που, δίχως να είναι γεννήτορας, του δόθηκε η χάρη για τέτοιο λειτούργημα»; Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα ή μη, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη άνευ όρων. 

Κλείσιμο
Η ελληνική μετάφραση του έργου έγινε από τη βραβευμένη μεταφράστρια, εξειδικευμένη στην ανακάλυψη ισπανικών και καταλανικών θεατρικών αριστουργημάτων, Μαρία Χατζηεμμανουήλ ενώ τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Νίκος Καραγέωργος.  Η καλλιτεχνική επιμέλεια, η επιλογή του έργου και ο σχεδιασμός της παραγωγής ανήκει στον Κώστα Σπυρόπουλο. 

Τη μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η Panik Records, ενώ το ομότιτλο τραγούδι, «Μαμά Μου», συνέθεσε ο Γιώργος Σαμπάνης σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια και το ερμηνεύει η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου. 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 
Δευτέρα - Τρίτη 21:00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης