Μίμης Πλέσσας: Ένα δεκαήμερο αφιερωμένο στον σπουδαίο δημιουργό - Όλα όσα είδαμε στο θέατρο Παλλάς

Μίμης Πλέσσας: Ένα δεκαήμερο αφιερωμένο στον σπουδαίο δημιουργό - Όλα όσα είδαμε στο θέατρο Παλλάς

Ένα γεμάτο δεκαήμερο, αφιερωμένο αποκλειστικά στον Μίμη Πλέσσα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο θέατρο Παλλάς, σε ένα μουσικοθεατρικό σόου με την υπογραφή του δημιουργού των επιτυχιών Γιώργου Βάλαρη και με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών

plessas-arthro
Δέκα ολόκληρες μέρες κράτησαν οι εκδηλώσεις για τον Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο Παλλάς -ένας μοναδικός αποχαιρετισμός στον σπουδαίο δημιουργό, που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια. Αυτός, ήταν, άλλωστε ο τίτλος των παραστάσεων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Παλλάς, θυμίζοντάς μας τα αξέχαστα τραγούδια που συνέθεσε ο κορυφαίος συνθέτης, που έγραψαν ιστορία και τα ανέδειξαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως οι Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.

Ανάμεσα στα ρεκόρ που κατέρριψε, ήταν ότι υπήρξε ο άνθρωπος με τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ, «τον Δρόμο», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις από το 1969. Ειδικά στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του, όπως τα «Το φεγγάρι Πάνωθε μου», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι Θαλασσιές οι χάντρες», «Τόσα καλοκαίρια», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα» κ.ά, συνδέθηκαν με αξέχαστες στιγμές, που έγραψαν εποχή.

Στη σκηνή του Παλλάς εμφανίστηκε πλήθος καλλιτεχνών -ηθοποιών και τραγουδιστών- οι οποίοι ξετύλιξαν μια άκρως πρωτότυπη παράσταση με την υπογραφή του δημιουργού των επιτυχιών, Γιώργου Βάλαρη, με πολυμελή ορχήστρα με μαέστρο τον Αντώνη Γούναρη και μας ταξίδεψαν σε αλλοτινές, αξεπέραστες, νοσταλγικές εποχές.

pallas4
Κλείσιμο


Ιδιαίτερα συγκινητική και αξέχαστη ήταν η εμφάνιση της Γλυκερίας με τη μακροχρόνια πορεία στο ελληνικό τραγούδι, η οποία εμφανίστηκε το πρώτο διήμερο των εκδηλώσεων στη σκηνή του Παλλάς, στις 11 και 12 Οκτωβρίου. Έχοντας την τύχη να παραβρεθούμε σε αυτό το διήμερο, ξαναείδαμε να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας σκηνές από τον κινηματογράφο, από ταινίες που αγαπήσαμε, τις οποίες ξαναζωντάνεψαν με παραστατικό τρόπο η Νίνα Λοτσάρη με τη Μπέσυ Μάλφα και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, δίνοντας μια πιο παραστατική προσέγγιση στα τραγούδια του, ενώ το απαραίτητο κωμικό στοιχείο έδωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του ανιψιού του σπουδαίου συνθέτη, Στέφανου Κορκολή, στο πιάνο, ο οποίος συνόδεψε την όμορφη ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, ενώ η Ευαγγελία Μουμούρη απέδειξε ότι δεν δοκιμάζεται τυχαία σε διαφορετικά είδη, μουσικές παραστάσεις και μιούζικαλ.

Από τις αξέχαστες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η υπέροχη φωνή της Όλγας Βενέτη ερμήνευσε μοναδικά το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», ενώ μας θύμισε το αξέχαστο τραγούδι «Η Αγάπη μας». Όλοι, μάλιστα, σχολίασαν πόσο αγαπημένο είναι το «Αθάνατο Νερό» -από τις πιο όμορφες, αν και λιγότερο δημοφιλείς επιτυχίες του Πλέσσα- αν και εκεί που το κοινό χάρισε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ήταν η σπάνια στιγμή που ακούστηκε με τη διαμαντένια φωνή της Βενέτη το «Έκλαψα χτες», ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη, που είχε αναδείξει με τον δικό του τρόπο ο Γιάννης Πουλόπουλος.

Από τις πιο όμορφα απρόσμενες στιγμές της βραδιάς ήταν και η εμφάνιση του Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος, θυμίζοντάς μας τα πιο λαϊκά ακούσματα του Πλέσσα, ξεσήκωσε το κοινό του Παλλάς, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο.

pallas1


Τους παραπάνω ερμηνευτές συνόδευσε, επίσης, με τη δυναμική παρουσία της τη βραδιά του Σαββάτου και η Ζωζώ Σαπουτζάκη, ενώ όλοι μαζί -η Μπέσυ Μάλφα, η Ελένη Καρακάση, η Σοφία Μανουσάκη, η Όλγα Βενέτη, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης- ερμήνευσαν επί σκηνής τις «Θαλασσιές τις χάντρες», κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο τη βραδιά.

pallas3
pallas5
pallas6
pallas7


Ειδήσεις σήμερα:

Abercrombie & Fitch: Συνελήφθησαν ο πρώην CEO και ο σύντροφός του - Κατηγορούνται για βιασμούς ανδρών και trafficking

Eurostat: Δευτεραθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση του δημόσιου χρέους

Δείτε live: Η εκδήλωση του «Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας» για την ακρίβεια και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης