Θεοφανία Παπαθωμά: Θα υποδυθεί την Σοφία Βέμπο σε μουσικοθεατρική παράσταση - Δείτε φωτογραφίες

Θεοφανία Παπαθωμά: Θα υποδυθεί την Σοφία Βέμπο σε μουσικοθεατρική παράσταση - Δείτε φωτογραφίες

Πότε και πού θα παιχτεί

Papathoma_Bempo
Την Σοφία Βέμπο θα υποδυθεί η Θεοφανία Παπαθωμά στην μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Σοφία Βέμπο – Μια ζωή Ελλάδα», θα παρουσιαστεί από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Βρετάνια, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, για μία βραδιά, τις 31 Οκτωβρίου ην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Papathoma_Bempo_2
«Έχω μελετήσει πολύ τη ζωή της Σοφίας Βέμπο εδώ και χρόνια, καθώς με συγκινεί η μορφή, το έργο, ο χαρακτήρας της. Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μου που θα υποδυθώ αυτόν τον ρόλο» δηλώνει η Θεοφανία Παπαθωμά.

Πρόκειται για μια παράσταση-ντοκουμέντο αφιερωμένη στη θρυλική «τραγουδίστρια της νίκης» βασισμένη στο βιβλίο του ανιψιού του Μίμη Τραϊφόρου, Βασίλη Τραϊφόρου, «Της Ελλάδος παιδιά …», όπου καταγράφονται οι μνήμες του συγγραφέα από τον αείμνηστο θείο του και τη Σοφία Βέμπο, ο οποίος εμφανίζεται επί σκηνής στον ρόλο του αφηγητή.

Κλείσιμο
Η παράσταση, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» αποτελεί ένα μουσικό, θεατρικό ταξίδι, στο οποίο παράλληλα με τραγούδια της, την καριέρα, και τη ζωή της Σοφίας Βέμπο, το κοινό παρακολουθεί την ίδια την ιστορία της Ελλάδα από το 1936 ως το 1978 που έφυγε από τη ζωή.
Papathoma_Bempo_3
Το ταξίδι ξεκινά από την Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης, συνεχίζεται στον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, όπου πρωτοεμφανίστηκε η Σοφία Βέμπο, θυμίζοντας μας, το ξεκίνημα της μοναδικής πορείας της. Έπειτα οι πρώτοι δίσκοι, οι πρώτες εμφανίσεις, οι πρώτες επιτυχίες. Το έπος του ’40. Εκεί όπου η Σοφία έγινε η Βέμπο. Η φωνή της Ελλάδας. Η τραγουδίστρια της νίκης. Η φωνή ενός λαού, μιας πατρίδας που την κουβάλησε αργότερα από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αμερική και την Αυστραλία. Από τα στρατόπεδα των απλών στρατιωτών στο Κάρνεγι Χολ και από εκεί στις σκηνές της Αθήνας, στο θέατρό της.

Τη σκηνοθεσία και τα κείμενα υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης, τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά η Σοφία Μάνου, ενώ τη μουσική διεύθυνση, το πιάνο και την ενορχηστρωτική επιμέλεια έχει αναλάβει η καταξιωμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Άγγελος Κυριακόπουλος, Κωνσταντίνος Μητράκας, Πηνελόπη Χαλκιά, που ενσαρκώνουν πάρα πολλούς ρόλους - πρόσωπα της ζωής της Βέμπο.

Να σημειωθεί πως στην παράσταση της Θεσσαλονίκης, που θα δοθεί στο πλαίσιο της έναρξης του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Κύπρος και Ρωμιοσύνη», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέτοιες ανατροπές μόνο η Ρεάλ, 5-2 από 0-2 τη Ντόρτμουντ - Μόνη πρώτη η Άστον Βίλα, την έκπληξη η Στουτγάρδη - Δείτε τα 27 γκολ της βραδιάς

«Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ, οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό

Βίντεο-φρίκη στη Γάζα: Η στιγμή που ένα μικρό αγόρι σκοτώνεται σε αεροπορική επιδρομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης