Φιλαρέτη Κομνηνού : «Έχουμε αρρωστήσει σαν κοινωνία με αυτά που ακούμε, δεν αντέχονται πολλά από αυτά»

Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων ετών, η «Αμφιβολία» του John Patrick Shanley, κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Με αυτή την αφορμή η ηθοποιός μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου. Σχετικά με τον ρόλο της είπε ότι υποδύεται την αδελφή Αλοίσιους που κατηγορεί τον πατέρα Φλυν για σεξουαλική παρενόχληση προς έναν12χρονο, μαύρο μαθητή στο καθολικό σχολείο που διευθύνει η ίδια.

Η αδελφή Αλοίσιους σέβεται και τηρεί την παράδοση, είναι πειθαρχημένη, προστατευτική προς τους μαθητές του σχολείου της και άκρως συντηρητική. Απεχθάνεται τους νεωτερισμούς επίσης. Αυτές οι αρχές και οι βεβαιότητες κατευθύνουν τις σκέψεις και τις πράξεις της. Τόνισε επίσης πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το θέμα της παράστασης .

Ακόμα αναφέρθηκε στη δεύτερη συνεργασία με τον γιο της που υπογράφει τη σκηνοθεσία. Τέλος είπε ότι επιστρέφει στο θέατρο Δ.Χορν με συγκίνηση αφού σε αυτό το θέατρο που λεγόταν παλιότερα θέατρο Διονύσια έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Αθήνα τον χειμώνα του 1995 στην παράσταση «θειος Βάνιας» δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr