Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Η μουσική δημιουργία συναντά την τεχνητή νοημοσύνη

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Η μουσική δημιουργία συναντά την τεχνητή νοημοσύνη

Μια συναυλία παρουσίασης του συστήματος  Somax 2  που αλληλεπιδρά σε πραγματικό χρόνο με τους μουσικούς

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Η μουσική δημιουργία συναντά την τεχνητή νοημοσύνη
Στον αναδυόμενο κόσμο της συνύπαρξης μουσικής δημιουργίας, ερμηνείας και τεχνητής νοημοσύνης θα ταξιδέψουν όσοι βρεθούν στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 6 Απριλίου στις 12:00, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκεί, το κορυφαίο Eρευνητικό Iνστιτούτο IRCAM με έδρα το Παρίσι, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας (LABMAT) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσουν το σύστημα Somax 2 το οποίο αποτελεί πλέον διεθνές σημείο αναφοράς.

Υπό την καθοδήγηση του δημιουργού του, διακεκριμένου ερευνητή και διευθυντή ερευνών του IRCAM Ζεράρ Ασσαγιάγκ (Gérard Assayag) το σύστημα αυτό ακούει, κατανοεί και αλληλεπιδρά σε πραγματικό χρόνο με τους μουσικούς που παίζουν και δημιουργούν στη σκηνή. Ο Τηλέμαχος Μούσας και μικρά σύνολα του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μουσική τεχνολογία και σύγχρονες πρακτικές» του ΕΚΠΑ, παρουσιάζουν έναν μοναδικό συνδυασμό νέων συνθέσεων, όπου η εκρηκτική ενέργεια και οι πολυρρυθμίες κυριαρχούν, συνδέοντας την τζαζ, τις μουσικές του κόσμου, τη ροκ και την κλασική μουσική με τις νέες τεχνολογίες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή