Πρεμιέρες στα θέατρα Κουν και Βολανάκη απόψε στην Αθήνα

Πρεμιέρες στα θέατρα Κουν και Βολανάκη απόψε στην Αθήνα

Τρεις πρεμιέρες απόψε στην Αθήνα δύο στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν με τα «Ασκήσεις για γερά γόνατα» και «Τον άυλο εσένα» και το “I will survive” στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πρεμιέρες στα θέατρα Κουν και Βολανάκη απόψε στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ- Πρεμιέρες
 
«Ασκήσεις για γερά γόνατα» στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»
 
Κλείσιμο
Κοινωνικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Γ. Μόσχου. Ερμηνεύουν: Αν. Αθανασιάδου, Ν. Κοψιδάς, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Κ. Σιλβέστρος. Υπόθεση: Ο αγώνας επιβίωσης σε έναν κόσμο όπου το εθνικό γίνεται εθνικιστικό, το νεανικό ευάλωτο και η έξοδος από αυτό το πρόβλημα αποκτά μεταφυσικές ιδιότητες στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»-Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5,Κέντρο). Τηλ : 2103228706. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη: 21:00. Εισιτήριο: 10, 15 ευρώ (με τη δυνατότητα δει το κοινό την ίδια ημέρα (22:30) και το έργο «Τον άυλο εσένα»).
 
 
«Τον άυλο εσένα» στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»
 
Κοινωνικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Γ. Παλούμπη. Ερμηνεύουν: Θ. Αλεξίου, Ν. Νίκας. Υπόθεση: Ο Σολ, ο οποίος λαμβάνει μέρος σε ένα καλλιτεχνικό διαγωνισμό, πλευρίζει ένα μέλος της κριτικής επιτροπής. Εκείνος γοητεύεται τόσο από το έργο όσο και από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, βρίσκεται όμως δέσμιος ενός πολύπλοκου κανονισμού λειτουργίας στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»-Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5,Κέντρο). Τηλ : 2103228706. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη: 22:30. Εισιτήριο: 10, 15 ευρώ (με τη δυνατότητα δει το κοινό την ίδια ημέρα (21:00) και το έργο «Ασκήσεις για γερά γόνατα»).
 
 
«I will survive» στο θέατρο Ιλίσια -Βολανάκης
 
Μαύρη κωμωδία των Αντ. Αλμπάνη, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Σαρακατσάνη σε σκηνοθεσία Γ. Σαρακατσάνη. Ερμηνεύουν: Γ. Σαρακατσάνης (εναλλάξ με τον Γ. Παπαγεωργίου), Αντ. Αλμπάνης. Υπόθεση: Οι δύο ήρωες, μοναδικοί επιζώντες μετά το τέλος της ανθρωπότητας, ζητωκραυγάζουν «I will survive» σε έναν κόσμο που χάνεται στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης (Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια). Τηλ : 2107223010 .Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη: 21:00. Εισιτήριο: 12 ευρώ.
 
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
«Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής» στο Ινστιτούτο Γκαίτε
 
Υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, ερμηνεύει έργα των Γ. Κουρουπού, G. Grisey, Λ. Χατζηλεοντιάδη, Δ. Δραγατάκη, Η. Lachenmann, Γ. Χρήστου στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα). Τηλ: 2103661000. Ώρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.
 
 
«Συναυλία για τα παιδιά της Αγκαλιάς» στο Θέατρο Rex
 
Μια συναυλία για καλό σκοπό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του παιδιού. Συμμετέχουν: Αγάθωνας Ιακωβίδης, Μάκης Σταμούλης (Τζιβαέρι), Βασίλης Κωνσταντινίδης (IDOLS), Τάκης Αντωνιάδης, Βιβή Κίτσου, Σταύρος Σιόλας, Στέλιος Μακ, Μάκης Τσιγάντες, TRISTAN, Χορωδία Ομίλου Καλλιθέας «Η Αρμονία» (Πρώην Χορωδία Φάρου Τυφλών Καλλιθέας), στο Θέατρο Rex (Πανεπιστημίου 48). Τηλ: 2103305074. Ώρα: 20:00. Εισιτήριο: 10, 15, 20, 30. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της Αγκαλιάς για να εξασφαλιστεί το γάλα και τα είδη διατροφής των παιδιών.
 
 
«Μαρία Σουλτάτου» στο Αγγέλων Βήμα
 
«Έτσι απλά»: μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη (πιάνο) και τον Στράτο Σαμιώτη (κρουστά), σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά κι επιλογές από το ελληνικό ρεπερτόριο στο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια). Τηλ: 2105242211. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο: 12 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ.
 
 
«Τι 30, τι 40, τι 50» στο Half Note Jazz Club
 
Η Μαρία Κανελλοπούλου και ο Θάνος Πολύδωρας είναι οι ερμηνευτές μιας μουσικής παράστασης με τραγούδια που σημάδεψαν το θέατρο, την επιθεώρηση και το σινεμά, από τη δεκαετία του '30 μέχρι και τη δεκαετία του '50, στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς). Τηλ: 2109213360. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ(τραπέζι).
 
 
 
ΒΙΒΛΙΟ
 
«Μη μ' αφήσεις να χαθώ»
 
Το νέο βιβλίο του Π. Κάγιου συστήνει στο κοινό ο εικαστικός Κ. Κατζουράκης. Αποσπάσματα διαβάζουν οι Λ. Λαζόπουλος, Δ. Καταλειφός, Γ. Φέστα, Αλ. Παπαχελά, ενώ η Π. Ξενάκη θα ερμηνεύσει τραγούδια που διατρέχουν την πορεία των ηρώων του μυθιστορήματος, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136). Tηλ:2103609695.
 
 
«Έλληνες σκηνοθέτες του 20ού αιώνα»
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μπ. Αρβανίτη, Λ. Κονιόρδου, 'Αλ. Κούρκουλος και Β. Χρόνης. Το κείμενο του Αλ. Μινωτή για τον Φ. Πολίτη θα διαβάσει ο Στ. Φασουλής στο Εθνικό Θέατρο (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24). Tηλ:2105288100.
 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Επιστημονική Ημερίδα αφιερωμένη στην Ελένη Χαλκούση
 
Επιστημονική Ημερίδα αφιερωμένη στην ηθοποιό, θιασάρχη, καθηγήτρια υποκριτικής, θεατρική κριτικό, συγγραφέα, μεταφράστρια και χρονικογράφο, Ελένη
Χαλκούση (1901-1993), οργανώνει ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατό της, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο
Κωνσταντινουπολιτών (Δημητρίου Σούτσου 46- Αμπελόκηποι). Ώρα: 16:30.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης