Βερούσκα: Ανέκδοτες φωτογραφίες του τοπ μόντελ των '60ς

Η Βέρα που έγινε Βερούσκα αλλά ποτέ δεν ξέχασε οτι κάποιες φορές πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

Ήταν μια από τα αυθεντικά πρώτα top models. Και τώρα η κόμισσα Vera Gottliebe Anna Gräfin von Lehndorff-Steinort, πλούσια γόνος η οποία άφησε τους πύργους για το modeling, εκδίδει ένα βιβλίο με εικόνες που δεν έχει δει η δημοσιότητα ποτέ

Στις αρχές της δεκαετίας του '60, η κοντέσα Vera Gottliebe Anna Gräfin von Lehndorff-Steinort, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και αποφάσισε να αλλάξει το όνομα της σε Veruschka – ένα όνομα που θα γινόταν εν τέλει όσο εμβληματική είναι η εικόνα της. Ο ρόλος της στο φιλμ Blow-Up του Ιταλού σκηνοθέτη Αντονιόνι, εκτόξευσε την φήμη της ακόμα περισσότερο και έφτασε να γίνει το εξώφυλλο του περιοδικού Life, με τίτλο «Το κορίτσι που άλλοι κοιτούν».

Ένα νέο βιβλίο, που βγαίνει από τις εκδόσεις Rizzoli αυτό το μήνα με τις ευλογίες της, εστιάζει στην εποχή πριν το Vogue και την μεγάλη της καριέρα.
Το βιβλίο με τίτλο «Veruschka: From Vera to Veruschka» παρουσιάζει ξεχασμένες ανέκδοτες εικόνες, από την αρχή της καριέρας της, σε φωτογραφίες του Johnny Moncada που τραβήχτηκαν σε περίοδος ενός χρόνου όπου και ταξίδευαν μαζί στην Ιταλία. Η ίδια είχε γράψει γράμμα στην μητέρα της, επισυνάπτοντας κάποιες από τις φωτογραφίες όπου της αποκάλυπτε οτι «είναι συγκλονιστικό οτι αυτός ο φωτογράφος, επιτέλους με φωτογράφησε όπως είμαι με την θλίψη στα μάτια και το πραγματικό μου πρόσωπο.. ως Βέρα και όχι Βερούσκα».

Δείτε εδώ τις εικόνες που μας ταξιδεύουν στην χρυσή αυτή δεκαετία για τη μόδα













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr