Στο σφυρί τα προσωπικά αντικείμενα της Λορίν Μπακόλ

Στο σφυρί τα προσωπικά αντικείμενα της Λορίν Μπακόλ

Το «βλέμμα» -όπως την προσφωνούσαν στους κύκλους του Χόλιγουντ- έσβησε τον Αύγουστο του 2014, σε ηλικία 90 ετών

Στο σφυρί τα προσωπικά αντικείμενα της Λορίν Μπακόλ
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην μεγάλη οθόνη, η Λορίν Μπακόλ μαγνήτισε το κοινό και τους κριτικούς με το ταλέντο της και την σπάνια ομορφιά της. Η καλλονή που συνδύαζε αυτή την χαρακτηριστική βραχνάδα στη φωνή και το διαπεραστικό βλέμμα- έτσι την προσφωνούσαν στους κύκλους του Χόλιγουντ,  «Το βλέμμα», -κατάφερε να μπει στην λίστα με τις 20 καλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών. Πέρυσι τον Άυγουστο, η Μπακόλ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών.

Κλείσιμο
Προσωπικά της αντικείμενα της αξέχαστης χολιγουντιανής σταρ, όπως έπιπλα, έργα τέχνης, ρούχα, κοσμήματα και μαγειρικά σκεύη  βγήκαν σε δημοπρασία για δύο ημέρες, από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, και πωλήθηκαν έναντι 3,64 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την περίοδο του γάμου της με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 1957, δημοπρατήθηκε ένα τραπέζι από μαύρο γρανίτη που ανήκε στον ηθοποιό και ένα ζευγάρι ασημένια κηροπήγια από το σπίτι του ζευγαριού στο Λος Άντζελες. Το τραπέζι πωλήθηκε στα 26.250 δολάρια, σχεδόν εννέα φορές περισσότερο από την εκτιμώμενη αξία του.

Μεταξύ των αντικειμένων που πωλήθηκαν ήταν διακοσμητικές μινιατούρες από την Ινδία, ένα χάλκινο σετ τσαγιού από την Ιαπωνία, ένα μαρμάρινο τραπέζι με χαραγμένη πάνω του στα αραβικά τη φράση «Στο όνομα του Αλλάχ», ένα περιδέραιο Tiffany που πωλήθηκε 52.500 δολάρια και ένα χρυσό βραχιόλι 18 καρατίων που πωλήθηκε 50.000 δολάρια. Τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στα τρία παιδιά της ηθοποιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης