Μάικλ Κέιν: Είμαι αγνώριστος στην τελευταία ταινία μου

Ο βετεράνος Κέιν παίζει στη νέα ταινία του Πάολο Σορεντίνο Νεότητα, που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες και δηλώνει πως δυσκολεύτηκε να αναγνωρίσει τον εαυτό του - Δείτε το trailer
   

Ο Βρετανός ηθοποιός 
Μάικλ Κέιν, έχει δεχτεί στο παρελθόν επικρίσεις ότι στη διάρκεια της 60ετούς καριέρας του στους περισσότερους ρόλους του υποδυόταν τον εαυτό του.

Και όμως ο ίδιος δηλώνει αγνώριστος στον τελευταίο του ρόλο ενός συνταξιούχου διευθυντή ορχήστρας, ο οποίος παθαίνει κρίση ηλικίας σε ένα ακριβό ελβετικό θέρετρο.

Είναι φυσικά η νέα ταινία Νεότητα του Πάολο Σορεντίνο, (που μας ενθουσίασε με την Τέλεια Ομορφιά) η οποία θεωρείται μαζί με τον Αστακό του Λάνθιμου το φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα, η οποία είναι μια ωδή στην τρίτη ηλικία, την ζωή, την νεότητα αλλά και τις οικογενειακές σχέσεις. Με συνταξιδιώτη τον Χάρβει Καιτέλ, ο Κέιν δίνει για ακόμα μια φορά ρέστιτάλ ερμηνείας. 

Ο ίδιος δήλωσε στο Ρόιτερς
 πως «η πρόκληση την οποία θέτω στον εαυτό μου και ανέκαθεν έθετα είναι 'Πώς μπορώ να υποδυθώ έναν χαρακτήρα ο οποίος απέχει όσο το δυνατόν περισσότερο από εμένα;».

«Σε αυτή την ταινία, ένας συνθέτης κλασικής μουσικής και διευθυντής ορχήστρας είναι ως χαρακτήρας τόσο μακριά από εμένα-- έναν γνήσιο Λονδρέζο, ακατέργαστο και γιο αχθοφόρου σε ψαραγορά--όσο κανένας άλλος ρόλος στο παρελθόν», λέει ο 82χρονος Κέιν.

Η ταινία στην οποία συμμετέχουν Ρέιτσελ Βάις (όπως και στον Αστακό) αλλά και Τζέιν Φόντα παρουσιάζει τους «ενοίκους» μιας πανάκριβης ελβετικής ξενοδοχειακής μονάδας σπα θερέτρου. 

Χιούμορ, σαρκασμός, έρωτας και πόθος, όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει ο Σορεντίνο, μαζί με συγκίνηση και αυτογνωσία. 

"Δεν μπορείς να με εντοπίσεις μέσα στον ρόλο, δεν μπορείς να με δεις, βλέπεις μόνο εκείνον".

Ο Κέιν δήλωσε ακόμη ότι η καλύτερη ταινία που γύρισε μέχρι σήμερα ήταν μία μεταφορά του θεατρικού έργου του Ρόναλντ Χάργουντ "Ο Αμπιγιέρ".




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr