Κωνσταντίνος Μωραΐτης: Ο Έλληνας του DV8 Physical Theatre

Οι DV8 Physical Theatre είναι δημιούργημα του Αυστραλού Λόιντ Νιούσον και αποτελούν βασικούς εκφραστές του σωματικού θεάτρου

Ένας νέος Έλληνας ηθοποιός στην φημισμένη ομάδα DV8 Physical Theatre του Λονδίνου. Πρόκειται για τον πολλά υποσχόμενο Κωνσταντίνο Μωραΐτη, αριστούχο απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών του  τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Royal Central School of Speech and Drama.

Οι DV8 Physical Theatre είναι δημιούργημα του Αυστραλού Λόιντ Νιούσον και αποτελούν βασικούς εκφραστές του σωματικού θεάτρου, συνδυάζοντας στις παραστάσεις τους –με έντονα φορτισμένα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα- λόγο και κίνηση. Έχουν στο ενεργητικό τους 16 παραγωγές  που παρουσιάστηκαν στο διεθνές κοινό κερδίζοντας εγκωμιαστικές κριτικές, καθώς και τέσσερις βραβευμένες ταινίες για την τηλεόραση.



Η ομάδα –που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες σωματικού θεάτρου στον κόσμο- είναι γνωστή για τα αισθητικά και τα κινησιολογικά της ρίσκα, για την τάση της να καταρρίπτει τα νοητά όρια ανάμεσα στο χορό και το θέατρο, και πάνω από όλα για την ξεκάθαρη και ανεπιτήδευτη επικοινωνία των ιδεών και των συναισθημάτων της στο κοινό. Ριζοσπαστική στις ιδέες της αλλά και προσιτή, η ομάδα έχει στόχο της να παρουσιάζει τη δουλειά της σ’ ένα   ευρύτερο δυνατό κοινό.



Αθήνα – Λονδίνο

Ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης κατάγεται από τις Σέρρες. Η πρώτη του παράσταση ήταν το 2009 στο θέατρο Χώρα στο έργο VIVID FILM -devised theatre- σε σκηνοθεσία 4frontal - Τζωρτζίνα Κακουδάκη (θεατρική ομάδα της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος). Ακολούθησε το RISPECT (J. THORNE) στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Χώρα σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη, στο ρόλο του Luke (2010-2011). Το 2011-2012 έπαιξε στο Θέατρο Θησείον Ένα θέατρο για τις τέχνες το ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ (W.SHAKESPEARE) σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, στο ρόλο του Ρωμαίου.Επίσης ήταν το αγόρι στη μικρού μήκους ταίνια του Αλέξανδρου Σιψίδη IRIS. Το 2012 ήρθε η ΑΓΓΕΛΑ (Γ. ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ) στον χώρο Knoustale σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, στο ρόλο του Μένιου. Ακολούθησε το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ (Γ.ΜΑΡΗ) στο Απο μηχανής θέατρο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα, σε πολλαπλούς ρόλους (2012-2013).

Τη χρονιά του 2013 ήταν στον ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ (F. DOSTOYEVSKI) στο Απο μηχανής θέατρο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα, στο ρόλο του αφηγητή. Επίσης, ήταν ο Γιάννης στη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ και ο Φώτης στη μικρού μήκους ταινία του Αδάμ Καρυπίδη FUCK FREUD. Το 2014, ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ ΣΟΛΝΕΣ (H.IBSEN) στο Απο μηχανής θέατρο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα, στο ρόλο του Ράγκναρ. Τον ίδιο χρόνο, με το ΛΟΛ (ΣΤ.ΣΩΠΥΛΗΣ) - εφηβικό θέατρο- σε σχολεία σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα. Το 2015, ΑΜΛΕΤ (W.SHAKESPEARE) στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κατσώλη, στο ρόλο της Οφηλίας και  ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ.ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ (ΣΤ.ΣΩΠΥΛΗΣ) στο Θέατρο Θησείον Ένα θέατρο για τις τέχνες σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα.  Επίσης, ήταν ο Πάολο στην τηλεοπτική σειρά του Alpha ΟΙ ΑΣΦΑΙΡΟΙ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πλατανιά.

 Το καλοκαίρι του 2016, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εδιμβούργου που παρουσιάζεται στο Λονδίνο, ακολούθησε η παράσταση I AM BECAUSE YOU ARE -devised theatre- στο θέατρο Etcetera σε σκηνοθεσία David Silva. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί τον Οκτώβρη στα πλαίσια του Fringe Festival.

Την περίοδο 2017-2018 θα συνεργαστεί με τους DV8 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.  Μέχρι τότε ο χρόνος του θα μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr