Πνευματικά δικαιώματα: Η «Αυτοδιαχείριση» προσφεύγει στο ΣΤΕ εναντίον της «ΕΔΕΜ»

Ζητά την ακύρωση της άδειας λειτουργίας που έλαβε προσφάτως από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Νέα εμπόδια εμφανίζονται στον «μαραθώνιο»  των Ελλήνων δημιουργών να αποκτήσουν τον δικό του οργανισμό συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων τους κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σε μια χρονική στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε άδεια λειτουργίας στην «ΕΔΕΜ», το νέο αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό τον οποίο στηρίζει η πλειοψηφία των εγχώριων συνθετών και στιχουργών, η «Αυτοδιαχείριση», που είναι και ο βασικός ανταγωνιστής του, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου εμποδίσει τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της άδειας λειτουργίας της Ένωσης Δικαιούχων ΕΔΕΜ και κατά της από 23-10-2018 αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της ΕΥΕΔ, με την οποία αποφασίστηκε η ίδρυση του νέου αυτοδιαχειριζόμενου οργανισμού στον οποίο τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης θα αναθέσουν τη διαχείριση των δικαιωμάτων τους.

«Με τον πρώτο λόγο ακύρωσης ζητείται η ακύρωση της άδειας λειτουργίας της ΈΝΩΣΗΣ ΔΙΑΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ, λόγω έλλειψης επαρκούς ελέγχου της βιωσιμότητάς της ενώ με τον δεύτερο λόγο ακύρωσης προβάλλεται η ακυρότητα της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΥΕΔ, στην οποία θεμελιώνεται και η άδεια λειτουργίας της ΕΔΕΜ. Ιδίως, επισημαίνεται ότι η Γενική Συνέλευση της ΕΥΕΔ» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr