Οι ιστορίες που μας συγκλόνισαν, τώρα και σε audiobook

Οι ιστορίες που μας συγκλόνισαν, τώρα και σε audiobook

Αληθινές ιστορίες που σαγηνεύουν χάρη στο ταλέντο των συγγραφέων τους και μας παρασύρουν στη δίνη συναρπαστικών αφηγήσεων

juke1

Sponsored Content

Έρευνες χρόνων, σπαράγματα μνήμης και ανασύσταση ολόκληρων εποχών, μαρτυρίες και ντοκουμέντα είναι η πρώτη ύλη για τη δημιουργία τριών βιβλίων που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Η πραγματική ιστορία μιας ελληνικής οικογένειας από το ’22 στο ’45  γίνεται η αφορμή για να διασταυρωθούν οι ζωές πολλών ανθρώπων στο «Είμαι όσα έχω ξεχάσει» του Ηλία Μαγκλίνη. Μια ρεπόρτερ ερευνά την περίεργη εξαφάνιση μιας κοπέλας και έρχεται αντιμέτωπη με κρυμμένα μυστικά και σβησμένα ίχνη στο «Θα γίνω σκιά σου» της Αγγελικής Νικολούλη, και ένας νεαρός με πολλά όνειρα και ελάχιστα χρήματα γίνεται ο ιδρυτής της Misko και μπαίνει σε όλα τα ελληνικά σπίτια στο βιβλίο «Ακάκιε» του Κώστα Κρομμύδα. Τρία βιβλία που ενώ είναι διαφορετικά, έχουν κάτι κοινό που τα κάνει ξεχωριστά, τους αληθινούς ήρωες των ιστοριών.

207670299_m_normal_none

Τρία βιβλία βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα
Όπως συμβαίνει συχνά οι ιστορίες που ισορροπούν ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και στη λογοτεχνία, δημιουργούν αίσθηση και ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία στο αναγνωστικό κοινό που νιώθει να κάνει μια βουτιά σε άλλες εποχές. Τα συγκεκριμένα βιβλία ασχολούνται με σημαντικά γεγονότα που είτε αφορούν την ιστορία της Ελλάδας, είτε απασχόλησαν την κοινή γνώμη, είτε αποτελούν μέρος της ιστορίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αληθινές ιστορίες που σαγηνεύουν χάρη στο ταλέντο των συγγραφέων τους και μας παρασύρουν στη δίνη συναρπαστικών αφηγήσεων. Είναι σίγουρο πως θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας από την αρχή έως το τέλος και επιπλέον έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να βρούμε χρόνο για να τα διαβάσουμε αφού μπορούμε να τα ακούσουμε όπου και αν βρισκόμαστε, μέσα από την πλατφόρμα Jukebooks. Πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή που απευθύνεται σε όλους, δίνοντάς μας τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής 15 ημερών (χωρίς δέσμευση και με δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή). Εξαιρετικοί τίτλοι, από κορυφαίους εκδοτικούς οίκους μας περιμένουν και εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε να ακούμε κάνοντας μερικά απλά βήματα. Αμέσως μετά διαλέγουμε το πρώτο  audiobook που θέλουμε να ακούσουμε και το διάβασμα μετατρέπεται σε άκουσμα.


Θα γίνω σκιά σου, Αγγελική Νικολούλη, Εκδόσεις Καστανιώτη

Κλείσιμο
Θα_γινω_σκια_σου


Όταν η Κατερίνα Ασλάνη - μια κοπέλα με μεγάλα όνειρα και πάθος για ζωή - εξαφανίζεται μυστηριωδώς, τα ερωτήματα γίνονται βασανιστικά για τους δικούς της. Εγκατέλειψε τα πάντα κι έφυγε σε άλλη χώρα; Είδε κάτι τρομερό, την απειλούν και κρύβεται; Έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας; Για τη ρεπόρτερ που αναλαμβάνει την έρευνα αρχίζει ένα ταξίδι υψηλού ρίσκου, από την Πλάκα και το Κολωνάκι ως το Παρίσι και από την Πάρο μέχρι τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη. Η αναζήτηση ξεκινά από τα νεανικά στέκια, περνά από ατελιέ καλλιτεχνών και καταλήγει στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας. Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο νεφελώδης όταν τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα δυσκολεύουν την έρευνα. Επτασφράγιστα μυστικά, μοιραία πάθη, επιπόλαια λάθη, μπλέκονται οδηγώντας σε ένα απρόβλεπτο τέλος.


Είμαι όσα έχω ξεχάσει – Μια αληθινή ιστορία, Ηλίας Μαγκλίνης, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ειμαι_οσα_εχω_ξεχασει

Αν υποθέσουμε πως η μνήμη δεν είναι τίποτε άλλο παρά διάσπαρτα νησιά μέσα σε μιαν απέραντη θάλασσα λήθης, ο πρωτοπρόσωπος αφηγητής αυτής της αληθινής ιστορίας περνά από το ένα νησί στο άλλο, αναζητώντας τον άνθρωπο που ήταν ο πατέρας του προτού γίνει πατέρας του, τη χώρα του προτού γίνει χώρα του. Βρίσκει οικογενειακά θαμμένα μυστικά, φόνους, τραύματα που ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο, ανολοκλήρωτους έρωτες, εικόνες και λέξεις που στοιχειοθετούν μια ανώμαλη διαδρομή μέσα από την οποία ο αφηγητής προσπαθεί να βρει τις χαμένες συνδέσεις: με τον εαυτό του βέβαια αλλά και με τους άλλους γύρω του. Μια αληθινή ιστορία, όπως άλλωστε λέει και ο τίτλος του βιβλίου, για το πώς ένα συναισθηματικό τραύμα σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, μπορεί να επηρεάσει ολόκληρες γενιές.

Ακάκιε, του Κώστα Κρομμύδα, Εκδόσεις Διόπτρα

Ακακιε

Ο νεαρός Λευτέρης με μόνη του περιουσία μια χρυσή λίρα και μια σοφή συμβουλή ξεκινά από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων.

Στην περιπέτεια της ζωής του θα αρπάξει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του, και θα αγωνιστεί χωρίς να αφήσει οτιδήποτε να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του. Στην ιστορία που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του ιδρυτή της Μίσκο, του Λευτέρη Μαντζίκα, μπλέκουν οι χρυσοί σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, οι μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και οι ήχοι από ηπειρώτικα μοιρολόγια, ξυπνώντας μας αναμνήσεις και συναισθήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης