Ana Huang: Η συγγραφέας της ερωτικής σειράς Twisted που προκαλεί φρενίτιδα στο TikTok

Ana Huang: Η συγγραφέας της ερωτικής σειράς Twisted που προκαλεί φρενίτιδα στο TikTok

Έγραψε το πρώτο της ερωτικό βιβλίο στο lockdown και έγινε διάσημη παγκοσμίως έναν χρόνο μετά - Γιατί απαγορεύει στη μαμά της να διαβάσει τα μυθιστορήματά της, πώς βλέπει την τεράστια επιτυχία της και τι συμβουλές δίνει στους φιλόδοξους συγγραφείς

huang-arthroy
Αν γράψετε το όνομα Ana Huang στο TikTok, θα δείτε πάνω από 800 εκατ. προβολές στα βίντεό της.

Η Huang δεν είναι ούτε influencer ούτε κάποια τηλεοπτική διασημότητα, είναι μία συγγραφέας που έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα το 2020 κατά τη διάρκεια του lockdown, και έγινε διάσημη παγκοσμίως έναν χρόνο μετά με τη σειρά ερωτικών μυθιστορημάτων Twisted, τα οποία -όπως η ίδια παραδέχεται- οι γονείς της απαγορεύεται να διαβάσουν.

Κόρη μεταναστών από την Κίνα, γεννήθηκε στη Φλόριντα και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει η νούμερο ένα συγγραφέας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους New York Times, τη Wall Street Journal, τη USA Today, ενώ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Amazon, είναι η συγγραφέας με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα από την πλατφόρμα.

Η Ana Huang βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και σε μια μοναδική εκδήλωση στον κινηματογράφο «Δαναό» ήρθε σε επαφή με το φανατικό αναγνωστικό κοινό της και συνομίλησε μαζί του για τα βιβλία της.

huang-2


«Όταν είπα στους γονείς μου ότι ήθελα να γίνω συγγεραφέας μου είπαν... “καλύτερα κράτα το ως χόμπι”», αναφέρει χαρακτηριστικά στο protothema.gr. «Τους άκουσα και για λίγο καιρό έκανα κάτι άλλο».

@authoranahuang

This song was written for Twisted Lies but it also fits this situation 😂 #anahuang

♬ original sound - Monique


Η επιτυχία όμως δεν άργησε να έρθει για την 33χρονη συγγραφέα, η οποία είδε τα όνειρά της να πραγματοποιούνται με την έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος All I've Never Wanted, το 2020.

huang-3


«Νιώθω φανταστικά που μπορώ πλέον να ασχολούμαι μόνο με αυτό». Για την ακρίβεια, όπως λέει «νιώθω ευγνώμων».

Αν και το αναγνωστικό κοινό της είναι κυρίως γυναίκες η ίδια δεν επιτρέπει στη μαμά της να απολαύσει τα βιβλία της. «Υπάρχουν πολλές “spicy”λεπτομέρειες που δεν χρειάζεται να γνωρίζει», λέει χαμογελώντας στο protothema.gr. Εξάλλου, όπως αναφέρει, νιώθει λίγο πιο ασφαλής γνωρίζοντας ότι η μαμά της δεν ξέρει και τόσο καλά αγγλικά.

huang-4


«Χωρίς τα social media δεν θα είχα την καριέρα που έχω»

Καθοριστικό ρόλο για την τεράστια επιτυχία της εκτός από τον τρόπο γραφής, τους νεανικούς χαρακτήρες και την πλοκή με έντονα συναισθήματα και ρομαντισμό, διαδραμάτισαν και τα social media.

«Τα social media είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου και της καθημερινότητας μου», παραδέχεται.

«Δούλευα σε αυτά πριν γίνω συγγραφέας και μου είναι ένας κόσμος πολύ οικείος, διαφημίζω τη δουλειά μου μέσω αυτών», αναφέρει αρχικά.

@authoranahuang

Xavier Castillo, the man that you are 💙 #anahuang #kingofsloth #kingsofsin

♬ slow down - r


«Πιστεύω ότι χωρίς τα social media δεν θα είχα την καριέρα που έχω τώρα», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει «όταν πρωτοξεκίνησα όλο αυτό το εγχείρημα δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να δείξω και να διαφημίσω τη δουλειά μου. Με τα social media μου ήταν εύκολο να μιλήσω με τους αναγνώστες μου, να αλληλεπιδράσω μαζί τους, να δω τι τους αρέσει τι όχι».

«Ξοδεύω πολλές ώρες στα social media είτε αυτό είναι για καλό είτε όχι», λέει αστειευόμενη.

Πώς όμως «βλέπει» την αρνητική κριτική;

«Όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο μου βιβλίο έμπαινα κάθε μέρα και διάβαζα τις κριτικές και έλεγα “Θεέ μου τι λένε οι άνθρωποι”, αλλά με τον καιρό κατάλαβα ότι δεν είναι όλα τα βιβλία για όλους. Έχω συγκεκριμένο κοινό και ξέρω πολύ καλά ότι δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους».

huang-5


«Τίποτα στη ζωή δεν κρατάει για πάντα»

Παρά την τεράστια αναγνωρισιμότητα που απολαμβάνει από πολύ νωρίς, η Huang είναι αρκετά συνειδητοποιημένη και δεν τη φοβίζει ότι όλο αυτό που ζει μπορεί να είναι εφήμερο.

«Νομίζω ότι τίποτα στη ζωή δεν κρατάει για πάντα», λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

«Δεν έχω την ανάγκη να αποκτήσω μία φήμη σαν του Stephen King. Για την ακρίβεια δεν νομίζω καν ότι το θέλω αυτή τη στιγμή», προσθέτει.

«Αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι να κάνω αυτό που θέλω και να έχω ανθρώπους που να συνδέονται με αυτό. Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η καριέρα μας και τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά πάντα είμαι της άποψης να ζεις στο έπακρον, να εκμεταλλεύεσαι και να απολαμβάνεις το τώρα όσο περισσότερο μπορείς».

huang-8


Σε ερώτηση αν θα πειραματιζόταν σε κάποιο άλλο είδος μυθιστορήματος, η ίδια απαντά: «Θα δοκίμαζα να γράψω φαντασίας, δεν είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα γιατί μ΄αρέσουν τα ρομαντικά βιβλία αλλά αν έπρεπε να διαλέξω να γράψω ένα άλλο είδος πέραν του ρομαντικού, αυτό θα ήταν φαντασίας».

Όσο για τις συμβουλές που θα έδινε στους φιλόδοξους συγγραφείς, η Huang πιστεύει ότι «αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο είδος, τότε πρέπει να διαβάσει πολλά βιβλία του είδους αυτού, πρέπει δηλαδή να γνωρίζει τις πραγματικές προσδοκίες που μπορεί να έχει το είδος αυτό».



«Η συμβουλή μου, κυρίως γι αυτούς που επιχειρούν να γράψουν το πρώτο τους βιβλίο είναι να μην πιέζονται για να βγει κάτι τέλειο γιατί πολλοί από αυτούς που έχουν αυτή τη νοοτροπία συνήθως δεν καταφέρνουν να εκδώσουν το βιβλίο τους», υποστηρίζει.

«Είναι μία συνεχής διαδικασία μάθησης και εξέλιξης. Αφήστε τους εαυτούς σας να αναπτυχθούν μέσα από αυτή», καταλήγει.

huang-6


Ειδήσεις σήμερα:

Ξάδερφος του 23χρονου αυτός που τον πυροβόλησε στο Καστέλλι - Άνοιξε πυρ για μια γυναίκα

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού - Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

«Καζάνι που βράζει» τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και ο Τραμπ θεωρεί «ωραίο να βλέπεις» την Αστυνομία να κάνει έφοδο στο Κολούμπια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης