Ελλάς χωρίς Έλληνες το 2081 - Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου

Ελλάς χωρίς Έλληνες το 2081 - Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου

Ο συγγραφέας παρουσιάζει, με τη μορφή μυθιστορίας, την προϊούσα πληθυσμιακή συρρίκνωση της Ελλάδος με παραθέματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία

stergiou-0
Το πιο σοβαρό και πιεστικό πρόβλημα της χώρα μας, πραγματεύτεται ο βετεράνος δημοσιογράφος και διακεκριμένος συγγραφέας Δημήτρης Στεργίου. Είναι το 14ο οικονομικό-κοινωνικό, βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κ. & Μ. Σταμούλη. Ο συγγραφέας παρουσιάζει, με τη μορφή μυθιστορίας, την προϊούσα πληθυσμιακή συρρίκνωση της Ελλάδος και με παραθέματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία, επισημαίνει τους κινδύνους καθώς εγκαταλείφθηκε από τον «φύλακα αγγελό» της, δεν έχει πια πίστη στους θεσμούς και τις αξίες που την κράτησαν όρθια επί αιώνες και συνέβαλαν στο μεγαλείο της φυλής.

         Τα εθνικά θέματα συνεχώς επιδεινώνονται, η  χώρα είναι υπερχρεωμένη από τις σπατάλες, τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις όλων των κυβερνήσεων για κομματικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και βιώματα, το δημογραφικό πρόβλημα εξελίσσεται σε εφιάλτη, βασικοί θεσμοί καταπατούνται καθημερινά, ενώ αξίες και ιδανικά θεωρούνται πατριδοκαπηλικές εμμονές. Σημαντικά γεγονότα – σταθμοί της ιστορίας χαρακτηρίζονται ως «μύθοι», η υπερφορολόγηση συνεχίζεται επί χρόνια, η λεηλασία των οικογενειακών εισοδημάτων γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτική, ο πληθυσμός της χώρας παρουσιάζει συνεχώς μείωση (παρά την προσθήκη εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών), το δημόσιο χρέος καλπάζει. Η ανεργία είναι πανευρωπαϊκώς η υψηλότερη, η φτώχεια το ίδιο και συνεχώς απειλεί ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων. Οι επιδόσεις των μαθητών, με τις γνωστές «εκπεδεφτικές» μεταρρυθμίσεις και τη θεοποίηση της ήσσονος προσπάθειας με την εισαγωγή του «σοσιαλιστικού ιδεώδους» στα σχολεία είναι απογοητευτικές. Οι ετήσιες δημόσιες δαπάνες, άνω των 6.000 ευρώ ετησίως ανά μαθητή, για τη λειτουργία των σχολείων της χώρας που βγάζουν «κουμπούρες».

        Τα προβλάηματα κορυφώθηκαν το 2018 και όλα δείχνουν ότι το 2081 (αναστροφή των δύο τελευταίων ψηφίων του κρίσιμου 2018) η Ελλάδα θα είναι χωρίς Έλληνες. Η παράθεση αντίστοιχων αποκαλυπτικών στοιχείων από την πλούσια αρχαία ελληνική γραμματεία, θυμίζουν τα οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά, εθνικά, ηθικά αίτια, που οδήγησαν στην κατάρρευση αρχικά της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, άλλων και άλλων μεγάλων αρχαίων πόλεων – κρατών και τελικά στην υποταγή της Ελλάδος στους Ρωμαίους το 146 π.Χ., την άλωση της Πόλης το 1453. Όλα αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο με τη μορφή χρονογραφίας σε 18 κεφάλαια, τα σημαντικότερα εκ των οποίων αναφέρουν.
Τα ίδια αίτια, όπως και τα σημερινά οδήγησαν στην κατάρρευση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, στην κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, την άλωση της Πόλης, τον δικομματισμού Τρικούπη – Δηλιγιάννη κλπ. Το βιβλίο συμπληρώνεται με παραρτήματα που περιλαμβάνουν πίνακες με διαχρονικά στατιστικά οικονομικά στοιχεία και βασικές διατάξεις του Συντάγματος. 

Κλείσιμο
        Ο Δημήτρης Λ. Στεργίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας πολλών, κυρίως οικονομικών, λαογραφικών και γλωσσολογικών, βιβλίων. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής Σύνταξης του Οικονομικού Ταχυδρόμου» και αρθρογράφος – αναλυτής στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» επί 32 χρόνια και στη συνέχεια διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» και διευθυντής Σύνταξης της «Απογευματινής»
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και έχει βραβευθεί από πολλούς φορείς και οργανώσεις .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης