«Τανγκό σε μπλε νύχτες»: Μικρά διηγήματα με μεγάλα νοήματα

Το νέο βιβλίο του Βασίλη Μανουσάκη κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου, από τις Εκδόσεις Πηγή

«Ήθελε κότσια να αγαπήσεις την Πιλάρ. Ήθελε και πολύ αλκοόλ. Μα κυρίως κότσια. Όπως χρειάζεται για τις πραγματικές γυναίκες. Όπως χρειάζεται για αυτές που σου μαθαίνουν ότι υπάρχεις. Δεν καταλήξαμε ποτέ σε κάποιο κρεβάτι με την Πιλάρ. Δεν της μίλησα ποτέ, άλλωστε, για να το προτείνω. Έπλεκε τα δάχτυλά της στα δικά μου κι έπαιρνα αίμα, καρδιά, φωνή, φως μέσα από τις φλέβες της, που διαγράφονταν στα λευκά της χέρια. Εκεί, για μια ώρα κάθε βράδυ, επί τρεις μήνες…»

Το νέο βιβλίο του Βασίλη Μανουσάκη κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου, από τις Εκδόσεις Πηγή και είναι μια συλλογή μικρών διηγημάτων με μεγάλα νοήματα. Διηγήματα γραμμένα για ανθρώπους που αγαπούν να γεύονται τη ζωή είτε πονούν εσωτερικά, είτε δεν πρόκειται να εκπληρωθούν τα όνειρά τους τελικά.
Βιογραφικό Συγγραφέα

O Βασίλης Μανουσάκης αγαπάει την ποίηση, το διήγημα και τον κινηματογράφο και ασχολείται και με τα τρία, γράφοντας, μεταφράζοντας ή διδάσκοντάς τα σε πανεπιστήμια και οργανισμούς στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Γράφει στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και πολλά ποιήματα και διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στο New American Writing, στο Hayden’s Ferry Review, στο Live Encounters και στο Πλανόδιον, μεταξύ άλλων. Η συνάντησή του με τον ποιητή Γιάννη Πατίλη και το περιοδικό Πλανόδιον φύτεψε τον σπόρο για την ενασχόλησή του με το μικροδιήγημα. Έτσι, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ιστολογίου «Ιστορίες Μπονζάι», αφιερωμένου στο μικροδιήγημα. Έχει επιμεληθεί επίσης το ειδικό αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική ποίηση για το περιοδικό Drunken Boat 19.

Τον Νοέμβριο του 2020 άρχισε να διδάσκει για το New York Writers Workshop, τον αμερικανικό οργανισμό για την προώθηση της δημιουργικής γραφής. Από τον Φεβρουάριο του 2023 διδάσκει στο Αμερικανικό Κολέγιο (Deree) και από τον Οκτώβριο του 2023 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διδάσκει, επίσης, εθελοντικά δημιουργική γραφή σε φυλακές.

Η εφαρμογή ψυχαναλυτικών προσεγγίσεων σε λογοτεχνικούς χαρακτήρες στη διδασκαλία του τον οδήγησε σε σπουδές στην ψυχολογία και πλέον εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και συνεργάζεται με το Roots Wellness Center. Το παρόν είναι το πέμπτο του βιβλίο. Το πρώτο με ιστορίες Μπονζάι που άνθισαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr