Bruce Lipton, o γκουρού του ευ ζην στην Αθήνα - Προδημοσίευση από το νέο του βιβλίο

Bruce Lipton, o γκουρού του ευ ζην στην Αθήνα - Προδημοσίευση από το νέο του βιβλίο

Ο φημισμένος κυτταρικός βιολόγος, πρωτοπόρος στο γεφύρωμα επιστήμης και πνευματικότητας, λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για ένα διήμερο workshop, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο νέο βιβλίο του «Το φαινόμενο του μήνα του μέλιτος»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
arthrou-lipton
«Η γνώση είναι δύναμη. Η νέα γνώση του “εαυτού” δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ανακτήσουν τον δημιουργικό έλεγχο της ζωής τους και να εξελιχθούν από παθητικά θύματα σε υπεύθυνους συνδημιουργούς του κόσμου. Η μελέτη του εσωτερικού σας κόσμου θα εμπνεύσει το πνεύμα σας, θα απασχολήσει το μυαλό σας και θα προκαλέσει τη δημιουργικότητά σας, καθώς κατανοείτε τις τεράστιες δυνατότητες εφαρμογής αυτών των πληροφοριών στη ζωή σας», αναφέρει ο δρ Μπρους Λίπτον, που έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό κίνημα με εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο.

Στη συζήτησή μας μέσω Zoom συμπληρώνει: «Μέσω της συνείδησης, το μυαλό μας έχει τη δύναμη να αλλάξει τον πλανήτη μας και τον εαυτό μας. Είναι καιρός να προσέξουμε τη σοφία των αρχαίων ιθαγενών και να διοχετεύσουμε τη συνείδηση και το πνεύμα μας για να φροντίσουμε τον “κήπο” μας και να μην τον καταστρέψουμε. Η επιγενετική δεν αλλάζει τον γενετικό κώδικα, αλλάζει τον τρόπο ανάγνωσης».

lipton__2_


Ο δρ Μπρους Λίπτον μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς παντρεύει την επιστημονική γνώση με τη σύγχρονη φιλοσοφία. Εχει διδάξει Ανατομία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν και αργότερα διεξήγαγε πρωτοποριακή έρευνα για τα βλαστοκύτταρα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Είναι συγγραφέας παγκόσμιων best sellers, όπως το «Η βιολογία της πεποίθησης». Το 2009 τού απονεμήθηκε το περίφημο βραβείο Goi Peace Award στην Ιαπωνία για τη συμβολή του στην επιγενετική. Είναι εκείνος που διδάσκει πώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας ορίζουν τη ζωή μας. Ο διάσημος γκουρού έρχεται στην Αθήνα για ένα διήμερο σεμινάριο για καλύτερη ζωή, 12 με 13 Οκτωβρίου, στον Πολυχώρο Dais. Εκτός από τη βιολογία της πεποίθησης, ο δρ Λίπτον θα αναφερθεί και στο περιεχόμενο του νέου για την Ελλάδα βιβλίου του «Το φαινόμενο του μήνα του μέλιτος» που κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου από την Key Books και σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το «Gala».


«Το φαινόμενο του μήνα του μέλιτος» - Προδημοσίευση

Κλείσιμο
«Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί επί των ανθρωπίνων σχέσεων ή κβαντικοί φυσικοί για να καταλάβετε πού θέλω να καταλήξω με αυτή τη συλλογιστική. Δεδομένης της φύσης της κβαντικής φυσικής, ο ορισμός της αγάπης -ο ορισμός της Παντοτινής Ευτυχίας- είναι ότι αποτελεί ενισχυτική συμβολή ή, για να το θέσουμε αλλιώς, ότι προκαλεί καλές δονήσεις. Οι καλές δονήσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση σάς πληροφορεί ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος ή με τον κατάλληλο άνθρωπο. Και μόνο να βρεθείτε στο ίδιο δωμάτιο παρέα με έναν άνθρωπο με τον οποίο νιώθετε εναρμονισμένοι σας ανεβάζει ενεργειακά· συνδυαστικά οι δυο σας παράγετε κυματισμούς που συνθέτουν υψηλά κύματα ενέργειας. Από την άλλη πλευρά, η αποσβεστική συμβολή ή, για να το πούμε διαφορετικά, οι κακές δονήσεις, είναι ο τρόπος με τον οποίο η φύση σάς προειδοποιεί για κάποιον ενδεχόμενο κίνδυνο που σας απειλεί. Οι κακές δονήσεις σε μια σχέση πιθανώς να συνιστούν μια προειδοποίηση του νευρικού σας συστήματος για το γεγονός ότι συναναστρέφεστε το λάθος άτομο. Μια ενεργειακά δυσαρμονική σχέση είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει καβγάδες και αλληλοκατηγορίες, λογομαχίες με φωνές καθώς και αντεγκλήσεις - ακόμα και το να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο παρέα με αυτή τη σχέση σάς ρίχνει ψυχολογικά.

Κατά συνέπεια, όταν υπάρχει “διεμπλοκή” (με βάση την ορολογία της κβαντικής φυσικής) με την ενέργεια κάποιου άλλου, θέλετε η παρεμβολή να είναι ενισχυτική (καλές δονήσεις) και όχι αποσβεστική (κακές δονήσεις). Θέλετε η αλληλεπίδραση μαζί του να σας αυξάνει την ενέργεια, όχι να την εξαντλεί. Τώρα που κατανοείτε το επιστημονικό υπόβαθρο ενός φαινομένου που αναμφίβολα θα έχετε ήδη παρατηρήσει -ότι ορισμένοι άνθρωποι σας προσδίδουν ενέργεια, ενώ άλλοι σας εξαντλούν- ελπίζω να εδραιώσετε τη συνήθεια να περιβάλλεστε από ανθρώπους που ενισχύουν την ενέργειά σας. Παρεμπιπτόντως, όπως το είχαν αντιληφθεί οι Κινέζοι πολύ προτού οι κβαντικοί φυσικοί ανακαλύψουν την επίδραση που μας ασκεί η μη υλική φύση του Σύμπαντος, έχετε τη δυνατότητα να περιβάλλεστε και από “υλικά” αντικείμενα, που να λειτουργούν εξίσου ενισχυτικά στην ενέργειά σας. Τα υλικά αντικείμενα δονούνται όπως κι εσείς. Το φενγκ σούι, που έλκει τις καταβολές του από την κινεζική αστρονομία, τοποθετεί τα αντικείμενα αυτά γύρω σας έτσι που να εναρμονίζονται με την ενέργειά σας, ώστε να ενισχύουν το τσι σας (ενέργεια).

lipton__1_


Παρόλο που στο μυαλό ενός Δυτικού ανθρώπου η αντίληψη αυτή ίσως φαίνεται κάπως αλλόκοτη, είναι βέβαιο ότι έχετε ήδη βιώσει τον αντίκτυπό της χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει. Σκεφτείτε ότι πάτε σε ένα πολυκατάστημα που έχει εκπτώσεις και μπαίνετε, ας πούμε, σε ένα μαγαζί που πουλάει παπούτσια. Βρίσκετε πέντε ζευγάρια που σας αρέσουν. Είναι όλα τους στην ίδια τιμή και από τον ίδιο κατασκευαστή, αλλά έχουν διαφορετικό στυλ. Πώς καταλήγετε στο ένα ζευγάρι; Πώς παίρνετε την τελική σας απόφαση; Η απάντηση είναι ότι αγοράζετε τα παπούτσια που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Αυτά που σας δίνουν περισσότερη ενέργεια από τα άλλα παπούτσια. Σπίτι σας γυρνάτε με τα παπούτσια που αγαπάτε, όχι με αυτά που απλώς σας άρεσαν.

Ενα άλλο παράδειγμα είναι όταν επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου και σκέφτεστε: “Ουάου, είναι τόσο όμορφο - το νιώθω τόσο πολύ γαλήνιο. Το αγαπώ αυτό το σπίτι”. Πρόκειται για ένα σπίτι καλά συντονισμένο με την ενέργεια των ενοίκων του καθώς και με τη δική σας ενέργεια. Σε μια άλλη περίπτωση επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου άλλου και σκέφτεστε: “Τι είναι αυτή η βελουτέ ταπετσαρία; Ω Θεέ μου, πώς μπόρεσαν κι έβαλαν αυτόν τον πίνακα στον τοίχο;”. Αυτό το σπίτι δεν ταιριάζει με τη δική σας ενέργεια και πολύ πιθανόν ούτε με των ενοίκων του. Αν σας προτείνω να πάτε στο σπίτι σας και να διαβάσετε κάποιο βιβλίο, βάζω στοίχημα ότι μόλις φτάσετε θα βολευτείτε στην αγαπημένη σας καρέκλα, αυτή στην οποία όταν κάθεστε σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα, παρόλο που μπορεί να υπάρχει ακριβώς η ίδια τοποθετημένη δίπλα της. Δεν είναι η καρέκλα το θέμα· είναι η θέση της καρέκλας στο περιβάλλον ενεργειακό πεδίο αυτό που σας κάνει να νιώθετε όμορφα! Με βάση την αναλογία των κυματισμών του νερού, η καρέκλα που προτιμάτε βρίσκεται στο σημείο συντονισμένης επαφής των κυματισμών, στο σημείο όπου συνθέτουν την πιο ισχυρή ενισχυτική συμβολή».

Info
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο διήμερο workshop του Dr Bruce Lipton στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης