Τζέσι Πλέμονς: Από το Breaking Bad, στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Τζέσι Πλέμονς: Από το Breaking Bad, στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Απατεώνες και έντιμοι, ήρωες και αντιήρωες, όλοι οι ενδιαφέροντες ρόλοι έχουν μια θέση στο ρεπερτόριο του φετινού νικητή του βραβείου καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών - ας είναι καλά οι λανθιμικές «Ιστορίες καλοσύνης»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Jesse-Plemons-arthrou
Aπό τον «μάγειρα» μεθαμφεταμίνης στο «Breaking Bad» και τον μαφιόζο στον «Ιρλανδό» μέχρι τον πράκτορα του FBI στους «Δολοφόνους του ανθισμένου φεγγαριού» και τον συντηρητικό αδερφό στην «Εξουσία του σκύλου» (που του χάρισε και την πρώτη του υποψηφιότητα στα Οσκαρ), ο Τζέσι Πλέμονς χρειάστηκε να υποδυθεί μια ευρεία γκάμα από δευτεραγωνιστικούς ρόλους για να προβιβαστεί σε πρωταγωνιστή με τις ευλογίες του Γιώργου Λάνθιμου και να εκφωνήσει τον πρώτο μεγάλο ευχαριστήριο λόγο της καριέρας του.

Ισως όμως περισσότερο και από το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας που κέρδισε φέτος στις Κάννες για τις «Ιστορίες καλοσύνης», ο Πλέμονς να νιώθει μεγαλύτερη περηφάνια για την καινούρια του εικόνα.

Ο 36χρονος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα βάρους τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι η αναγνωρισιμότητα και η επιτυχία του μετρούνταν σε κιλά, καθώς ο Πλέμονς από χρόνο σε χρόνο και από ταινία σε ταινία εμφανιζόταν κάθε φορά και λίγο πιο παχύς.
plemons
Κλείσιμο

Και, όχι, δεν ήταν για τις ανάγκες του εκάστοτε ρόλου. Ωστόσο ένας ρόλος -κομπαρσιλίκι στην ουσία- ήταν αυτός που τον έβαλε τελικά στον δρόμο της αυστηρής δίαιτας και της ολικής εξωτερικής του αναγέννησης.

«Μου ζήτησαν να κάνω μια σκηνή στην ταινία “Εμφύλιος Πόλεμος”, όπου θα έπαιζα έναν στρατιώτη, και σκέφτηκα ότι δεν γνωρίζω πολλούς στρατιώτες στο δικό μου μέγεθος, οπότε σαν κάτι να έκανε κλικ μέσα στο μυαλό μου και αποφάσισα ότι δεν ήθελα να κουβαλάω πια όλα αυτά τα κιλά.

Αρχισα, λοιπόν, να κάνω διαλειμματική νηστεία, έκοψα τους υδατάνθρακες, όλα αυτά που κάνουν όσοι θέλουν να αδυνατίσουν. Και τελικά είναι εύκολο, αν αποφασίσεις να το κάνεις στα σοβαρά», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2023, ερωτηθείς για την εντυπωσιακή απώλεια βάρους του.

Πέρα όμως από τη νέα εικόνα του και το πρώτο μεγάλο βραβείο του, ο Πλέμονς δηλώνει ακόμα πιο περήφανος για την οικογένεια που δημιούργησε με την Κίρστεν Ντανστ. Η ιστορία τους επιβεβαιώνει το κλισέ «η ζωή μιμείται τις ταινίες». Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της σειράς «Fargo», το 2014, όπου υποδύονταν το παντρεμένο ζευγάρι.

Η σχέση τους θα ξεκινούσε λίγους μήνες αργότερα και θα ολοκληρωνόταν τα επόμενα χρόνια με δύο παιδιά. Το 2021 ξανασυναντήθηκαν επαγγελματικά στην «Εξουσία του σκύλου», όπου και πάλι υποδύονταν τους παντρεμένους. Τελικά παντρεύτηκαν και στην πραγματική ζωή το 2022. Ηθικό δίδαγμα: ο Τζέσι Πλέμονς παίρνει τους ρόλους του πολύ στα σοβαρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης